Wat is Kundalini Reiki

Kundalini Reiki is gechanneld door Ole Gabrielsen van Opgestegen Meester Kuthumi.
Kundalini is een Sanskriet woord, dat "opgerold" betekent. Het duidt op de energie die traditioneel gezien, drie-en-een-half keer opgerold ligt in het wortel- of basischakra van. Deze energie is bij iedereen aanwezig in dat chakra. Via dit energiecentrum dat aan het staartbeen is verbonden, straalt de energie uit. In het heiligbeen kan de energie uit het staartbeen zich verbinden met het zilveren koord, waarmee wij zijn verbonden met de grote kosmische bron, want daaruit ontspringt dat koord. In het staartbeen bevindt zich dus in eerste instantie de bron in onszelf, onze persoonlijke bron. In het heiligbeen, iets hoger dan het staartbeen, vindt de belangrijkste ontmoeting plaats tussen de energie uit de persoonlijke bron met deze kracht uit de grote kosmische bron.

Deze energie, die bij de meeste mensen onbewust blijft, is in feite onze grootste kracht van creativiteit en bewustwording. Kundalini is werkzaam in iedereen en stroomt in lichte mate altijd door ons lichaam. De bekendste vorm is de seksuele energie, maar na het opstijgen kan zij allerlei vormen aannemen. Het aanspreken van het reservoir aan Kundalini-energie en het opstijgen van de energie door de aanwezige chakra's of zenuwknopen, kan het beste geleidelijk gebeuren, omdat het met allerlei sterke ervaringen gepaard kan gaan wanneer blokkades doorbroken worden.

Ons medische symbool, de esculaap, is oorspronkelijk afgeleid van het symbool voor Kundalini-energie, de caduceus, dat staat voor het zelfhelend mechanisme. Deze oorsprong is nauwelijks nog bekend. De twee slangen van het caduceus symboliseren het opnemen van prana (chi of ki) uit de ingeademde lucht, die vervolgens onderin de staf bij de Kundalini-energie wordt gevoegd, die gewekt wordt en opstijgt. De vleugels bovenin de staf symboliseren het ontwaakte bewustzijn, ofwel de reikwijdte van de geest, wanneer de Kundalini-energie de goddelijke energie ontmoet. De kosmische opstijgende kracht wordt in het Hindoeïsme ook wel Shakti genoemd of de Godin, die zich op onze kruin verenigt met de God Shiva, die staat voor de kracht van het bewustzijn die zich van boven naar beneden beweegt. Dat het bij ons spirituele proces ook gaat om deze beweging van boven naar beneden: het indalen van het bewustzijn door de chakra's naar beneden toe, wordt nog wel eens vergeten. Het is juist de manifestatie van het ontwaakte bewustzijn, waarvoor we hier op aarde zijn. Beide bewegingen, het opstijgen van Kundalini, en het indalen van bewustzijn zijn dus even belangrijk.

Deze kundalini energie die bij de meeste mensen onbewust blijft, is in feite onze grootste kracht van creativiteit en bewustwording. Kundalini is in essentie een zelfhelende kracht.
Het opstijgen van de energie door de aanwezige chakra's kan het beste geleidelijk gebeuren, omdat het met allerlei sterke ervaringen gepaard kan gaan wanneer blokkades doorbroken worden.

Daarom zijn er binnen de Kundalini Reiki 3 niveaus of graden, waarin de energie op een rustige en veilige manier 'wakker gemaakt' wordt, en zo de kans heeft om op te stijgen. Inwijdingen in alle niveaus van Kundalini Reiki wil zeggen dat het energiekanaal en de chakra's zijn geopend en gereinigd, waardoor je toegang hebt gekregen tot de aardse energie. De basischakra is een ingang voor de Kundalini energie, ofwel het Kundalini vuur. Zodra deze energie bij het basischakra je lichaam binnenkomt, stroomt het langs het energiekanaal omhoog naar het kruinchakra waar het je lichaam weer uitstroomt.
Met Kundalini Reiki krijg je een andere 'kwaliteit' energie of trilling binnen handbereik, die je kunt inzetten bij behandelingen of t.b.v. je persoonlijke ontwikkeling.

Sinds 16 januari 2014 mag ik me Kundalini Reikimaster noemen.
Ik ben daarvoor op afstand ingewijd door Marlon Brammer.
Kundalini Reiki inwijdingen gebeuren meestal op afstand en ik heb dit als heel positief ervaren mede dankzij de duidelijke uitleg van Marlon en haar inzet om mijn vragen en emails te beantwoorden.
Ook vond ik het fijn om op deze manier ingewijd te worden omdat ik de oefeningen en meditaties in mijn eigen meditatieruimte kon doen. Ik kon me daardoor beter ontspannen.
Ik was al bekend met het werken met energie doordat ik al in 2004 Reiki 1 en in 2007 Reiki 2 ben gaan doen volgens Usui.
Kundalini Reiki is niet hetzelfde als Usui Reiki en in het menu kun je daar de uitleg over lezen.
Ik gebruik Kundalini Reiki als toevoeging op Usui Reiki en dat gaat prima.

Ik voel het beter stromen en geef regelmatig afstandsbehandelingen.
Ik geef echter GEEN inwijdingen in Kundalini Reiki.

Wil je een gratis afstandsbehandeling voor jouzelf of je huisdier kijk dan bij contact.
Je kunt ook Reiki voor iemand anders aanvragen maar dat mag alleen met de toestemming van de ontvanger.

Wat is het verschil tussen Usui Reiki en Kundalini Reiki?

Usui Reiki werkt met universele energie en Kundalini Reiki met je eigen kundalini energie die zich slapende houdt bij de wortelchakra.
In 3 inwijdingen wordt deze kundalini energie langzaam wakker gemaakt, waardoor er een enorm sterke kracht in jou ontstaat waar je je jezelf en anderen mee kunt healen*.

De basischakra is een ingang voor de Kundalini energie, of Kundalini Vuur.
Zodra deze energie bij het basischakra je lichaam binnenkomt, stroomt het langs het energiekanaal omhoog naar de kruinchakra waar het je lichaam weer uitstroomt. Het is aan te raden voordat je met Kundalini Reiki begint al een inwijding te hebben in Usui Reiki of een andere helingsvorm, omdat het een vrij krachtige vorm is.
Met Kundalini Reiki krijg je een andere ‘kwaliteit’ energie of trilling binnen handbereik, die je kunt inzetten bij behandelingen of t.b.v. je persoonlijke ontwikkeling.
Er zijn net als bij Usui Reiki drie graden in Kundalini Reiki: 1, 2 en 3.
KR werkt echter niet met symbolen zoals je dat bv. bij Usui Reiki 2 en 3 dat leert.


Iedereen die wil gaan werken met Kundalini Reiki moet beginnen bij de 1e graad, ook al heeft men al inwijdingen gehad in andere Reiki- of helingsvormen.

*Reiki en andere healingmethodes geneest niets. Reiki werkt wel ontspannend waardoor lichaam en geest de energie die het ontvangt kan gebuiken om zichzelf te helen ( voor zover dat mogelijk is)

Belangrijk
Reiki is nooit een vervanging van behandeling/consult door de huisarts!
Bij klachten neemt u altijd eerst contact op met uw huisarts of specialist. Reiki is daarentegen een waardevolle aanvulling op reguliere geneeskunde.