Op deze bladzijde vind je flinke greep van mijn spirituele boeken die op mijn boekenplank staan.


"Een met de natuur,"

De auteur: Michael J. Roads

Dit boek is het vervolg op "gesprekken met de natuur", maar je kunt het ook afzonderlijk lezen. De schrijver neemt je mee op een spiritueel avontuur van ontmoeting en eenwording met dieren, planten en mineralen. Daarbij wordt hij vergezeld door zijn gids Pan. Je bent zelf die boom, dolfijn en zelfs een steen.

Je kijkt door dit boek achter de schermen van de natuur.
Het is net of je zelf de ervaringen beleeft van de schrijver.
Dit boek moet je niet lezen, maar beleven.

De mooie omslag is geschilderd door Kinsley Jarrett.


"Reis naar eenheid"
De auteur: Michael J. RoadsMet dit boek besluit Michael Roads zijn mystieke tocht.
Michael heeft zich geleidelijk open gesteld voor het ontastbare.
Zijn spirituele zoektocht ging beschreef hij in de drie boeken:
- Gesprekken met de natuur;
- Een met de natuur;
- Reis naar de eenheid.
De omslag van dit boek is een illustratie van K. Holitzka


"In een tijdloze sfeer"
De auteur: Michael J. RoadsMichael Roads beschrijft in dit boek de gebeurtenissen die plaats vonden vóórdat hij de vorige boeken schreef.

Hij bracht dit boek niet eerder uit omdat men hem belachelijk zou hebben gemaakt.
Pas toen Michael bekend en geliefd was durfde hij het boek uit te brengen.
De Foto op de voorzijde is van E. van Dijken.


"Reiki voor beginners"
De auteur: David F. Vennells

In dit boek worden de basisprincipes van Reiki uitgelegd.
Wie was Dr. Mikao Usui en hoe kwam Reiki naar het westen.
Verder komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Leer de twaalfverschillende posities van je handen.
- Ervaar hoe je de goede stemming voor Reiki bereikt.
- Behandel jezelf en anderen.
- Onderga de Reiki-meditatie en ontspan jezelf.
- Lees de verhalen, ideeën en adviezen van Reiki-beoefenaars.
De auteur David F. Vennells is doordat hij zelf ziek werd: ME (chronisch vermoeidheidssyndroom) in aanraking gekomen met Reiki.
Reiki verbeterde de kwaliteit van zijn leven.
David praktiseert en onderwijst Reiki.


"De kern van Reiki"
De auteur: Diane Stein

De kern van Reiki biedt een volledig overzicht van alle aspecten van Reiki;
Diane Stein geeft informatie over de drie graden die Reiki kent en klapt daarmee willens en wetens uit de school, ervan overtuigd als zij is dat Reiki-healing alle mensen toebehoort.
Geen enkel boek kan de rechtstreeks ontvangen Reiki-inwijdingen vervangen maar in De kern van Reiki vindt de lezer alle informatie waar de healer, practioner en leraar van Reiki behoefte aan heeft."Reiki - De Weg van het Hart"
De auteur: Walter Lübeck

De Weg van het Hart is het eerste boek dat de veranderingen per graad gedetailleerd beschrijft en uitlegt hoe in de loop van de derde graad de leerling zelf tot 'Reiki-meester' uitgroeit, waarna hij of zij op zijn beurt de verworven inzichten en gaven voor anderen kan gebruiken en doorgeven. De 'Reiki-inwijdingen' scheppen voorwaarden om de noodzakelijke en onvermijdelijke zelfwerkzaamheid met waardevol gereedschap te verrichten en bieden bovendien een uitstekende energetische bescherming.
Reiki - De Weg van het Hart beschrijft de inwijdingsweg door de drie Reiki-graden, toont welke ervaringen we kunnen verwachten en hoe ons leven kan veranderen door het contact met de 'Reiki-energie'. Reiki - De Weg van het Hart biedt dan ook een uiterst effectieve methode om liefde, persoonlijke groei en gezondheid harmonisch te beleven.
Walter Lübeck geeft een compleet overzicht, controlelijsten en oefenprogramma's voor de verschillende 'Reiki-graden' met al hun bijzonderheden. Hij laat zien hoe de 'Reiki-energie' in alle levensfasen succesvol kan worden toegepast.
Reiki - De Weg van het Hart is een boek voor iedereen die zich de vele spirituele ontwikkelingsmogelijkheden die Reiki biedt eigen wil maken."Reiki-oefeningen voor een gezond leven"
De auteur: Sandi Leir- Shuffrey


Reiki-oefeningen voor een gezond leven legt niet alleen de basisprincipes van reiki uit, maar ook wat u kunt verwachten tijdens een reikisessie, hoe uzelf en anderen kunt behandelen en hoe u uw inzicht in reiki als helingmethode verder kunt ontwikkelen.
Dit boekje geeft aan de hand van foto's verschillende behandelingen weer.
Er wordt duidelijk uitgelegd wat Reiki is en hoe je het kunt toepassen.


"De helende reis"
De auteur: Brandon Bays


Dit boek verteld het wonderlijke verhaal van Brandon Bays die in 1992 te horen kreeg dat ze een grote tumor in haar buik had zitten.

Door deze diagnoze heeft Brandon zichzelf genezen door diep in haar ziel te duiken en alle diepgelegen obstakels op te ruimen.
Zeven weken later werd ze genezen verklaard, geen medicijnen, geen operatie.
Zij helpt nu anderen te bevrijden van blokkades en klachten.


"De kristallengids"
De auteur: Judy Hall

De meest complete gids over kristallen!
Dit boek beschrijft alle belangrijke kristallen die op dit moment verkrijgbaar zijn, inclusief de vele minder bekende, onlangs ontdekte exemplaren. In deze prachtig geïllustreerde gids worden de vormen, kleuren en toepassingen van meer dan 200 kristallen beschreven.
In het gedeelte met beschrijvingen kunt u een bekend kristal meteen vinden of een onbekend kristal gemakkelijk identificeren. De beschrijvingen omvatten de praktische en esoterische kenmerken van elk kristal, inclusief de spirituele, geestelijke, psychische, emotionele en fysieke eigenschappen; tevens wordt het gebruik bij kristalgenezing vermeld.
Al met al is dit een onmisbaar naslagwerk voor alle liefhebbers van kristallen dat traditionele en eigentijdse kennis van kristallen bevat, gebaseerd op de ervaring die de auteur in ruim dertig jaar heeft opgebouwd.
Dit boek is een aanrader!


"De Chakragids"
Auteur: Saradananda

Een complete gids over elk aspect van het werken met chakra’s. Leer hoe chakra’s u kunnen helpen op het gebied van uw gezondheid, welzijn, relaties en uw spirituele ontwikkeling. Ontdek of uw chakra’s gebalanceerd, overactief of juist te weinig actief zijn. Bevat stap-voor-stap uitgelegde yogaoefeningen en ademhalingstechnieken. Meditaties en visualisaties in het boek geven u toegang tot een dieper bewustzijn.


"De Paranormaalgids"
Auteur: Sarah Bartlett

Deze handzame gids voor het werken met paranormale vermogens laat u aan de hand van vragenlijsten, tests en oefeningen zien hoe u uw eigen bijzondere gaven kunt vaststellen en ontwikkelen. Deze handleiding beschrijft technieken en hulpmiddelen, van pendelen, auralezen en handlijnkunde tot numerologie, de tarot en runen.


"De Tarotgids"
Auteur: Sarah Bartlett

Dit boek leert u alles wat u wilt weten over tarot. Het begint bij de basis en laat u zien hoe u een kaartspel kiest en de juiste vragen stelt. U vindt interpretaties van elke kaart uit de Grote en Kleine Arcana, adviezen voor het geven van een uitleg en praktische manieren om tarot te combineren met numerologie, astrologie, kristallen en kabbala.

Tevens biedt het boek u meer dan dertig verschillende tarotleggingen om zelf te proberen, zoals leggingen die u inzicht geven in uw persoonlijkheid, relatiekaarten die u alleen of met uw partner kunt leggen en onthullende kaarten om u te helpen bij het nemen van beslissingen en het bepalen van uw doelen.


"De Reikigids"
Auteur:  Eleanor MacKenzie

Reiki is een holistische healingtechniek die natuurlijke levenskracht-energie kanaliseert.
Dit uitgebreide boek behandelt alles wat u over het onderwerp dient te weten, inclusief de geschiedenis en de
ontwikkeling, een overzicht van de verschillende reiki-scholen en -tradities, stap-voor-stapinstructies voor
energie- en healingoefeningen en handposities voor de drie graden van reiki. De gids biedt ook informatie over
zelfhealing en healing van anderen, plus behandelingen voor het verlichten van zeer uiteenlopende aandoeningen en
emotionele problemen.
Dit is de enige reiki-gids die u nodig heeft.


"De Meditatiegids"
Auteur: Madonna Gauding

De meditatiegids biedt 140 stap-voor-staptechnieken. De meditaties zijn afkomstig uit allerlei spirituele tradities, zowel oosterse als westerse, en helpen u tot rust te komen en te centreren, met uw volle aandacht te leven, liefde en mededogen te ontwikkelen, problemen op te lossen, uw dromen te verwezenlijken en contact te leggen met het Goddelijke. De gids bevat ook adviezen voor meditatiehoudingen, het creëren van een gewijde ruimte en het invoeren van een dagelijkse meditatie-oefening.

Of u nu een beginner bent of al enige tijd mediteert, met dit praktische handboek kunt u meditatie gebruiken om te genezen, stress te verminderen, uzelf te leren kennen en spiritueel te groeien.


"De Engelengids"
Auteur: Hazel RavenZoek contact met engelen en verwelkom hun wijsheid in uw leven met behulp van dit handboek. Deze gids, die veel praktische oefeningen, meditaties en affirmaties bevat, leert u hoe u de aanwezigheid van engelen kunt voelen, met uw beschermengel kunt communiceren, kristallen kunt gebruiken om allerlei kwalen te behandelen en nog veel meer.


Of u nu adviezen, genezing of inspiratie zoekt, dit is een ideaal naslagwerk.


"De Spirituele gids"
Auteur: Jane StruthersDeze complete gids leert u alles wat u moet weten om uw occulte vaardigheden te activeren en te ontwikkelen. Eerst krijgt u een vragenlijst om na te gaan hoeveel occulte kracht u al heeft. Dan maakt u kennis met allerlei technieken, van aarden en balanceren tot energie-healing, occulte bescherming, kristalkijken, contact maken met uw geestesgidsen en nog veel meer.


Dit boek vol praktische adviezen en oefeningen is een uitstekend naslagwerk voor iedereen die zijn of haar spirituele vaardigheden wil verkennen.


"Magie en esoterische wijsheid"
De auteur: Cassandra EasonDit complete handboek van magie en esoterische wijsheid is het ideale naslagwerk voor iedereen die meer wil weten over esoterie, folklore, paranormale verschijnselen en mysteries.

Dit boek bevat veel onderwerpen over magie, wijsheden en paranormale verschijnselen.


"De tarot uitgelegd"
De auteur: Renée Maas

Dit is een helder boek met veel verschillende tarot-leggingen en uitleg over de grote en kleine Arcana.
Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden worden deze leggingen geïnterpreteerd.
Ook wordt van elke kaart de betekenis verteld op een korte, maar krachtige wijze.
Renée Maas geeft zelf cursussen in tarot-leggingen.
Wie er meer over wil leren kan ik dit boek zeker aanbevelen, want het is een heel overzichtelijk boek.
De omslag is heel mooi en bevat foto´s van het "Waite" tarotspel.
Je kunt er meer over zien op mijn Tarotpagina.


"Beginnen met mandala tekenen en ontwerpen"
De auteur: Greetje Molenaar

Deze boeken geven een duidelijke uitleg over wat een mandala is en hoe je kunt tekenen en ontwerpen.
Je wordt stap voor stap begeleid bij het tekenen van mandala´s.
De boeken bevatten prachtige illustraties.
De schrijfster geeft zelf cursussen in mandala´s tekenen op haar tekenschool "De ronde kunst".
Wanneer je door de boeken bladert, krijg je vanzelf zin in tekenen.
Ik teken zelf ook mandala´s.
Je kunt ze bekijken op mijn Mandala-pagina. 


"Symbolen in de mandala"

De auteur: Greetje Molenaar

Zie de beschrijving bij het vorige boek.
In dit boek worden meer de symbolen beschreven.


"Werkboek Keltisch Tekenen"
Auteurs: Jeannette van der Velden
Ada Schippers
Dit boek is bedoeld voor mensen die misschien al vaak geprobeerd hebben om Keltisch knoop- en vlechtwerk op papier te zetten, maar door het gemis aan een duidelijke handleiding steeds weer werden teleurgesteld in het resultaat. Ook is het bedoeld voor mensen die deze prachtige figuren willen gebruiken om er mandala's of andere zaken mee te versieren. Er zijn wat dat betreft veel toepassingen te bedenken, waarvan er in dit boek een aantal is opgenomen. Door middel van stapsgewijze uitleg met tekeningen ter verduidelijking leer je in dit boek zelf deze schitterende figuren te ontwerpen en te tekenen.

 


"De celestijnse belofte"
De auteur: James Redfield

Dit boek is een spirituele avonturenroman.
Het boek beschrijft de zoektocht naar een manuscript in het regenwoud van Peru.
Het manuscript bevat veel wijsheid, maar er zijn mensen die de verspreiding van deze kennis willen tegenhouden.
Ondanks het gevaar dat de zoektocht met zich meebrengt, gaat de hoofdpersoon door en geeft het manuscript één voor één zijn geheimen prijs aan hem en de lezer.
Het verhaal geeft negen inzichten in de veranderingen die staan te gebeuren en de lezer wordt met eeuwenoude wijsheid en spirituele ervaringen in contact gebracht.
Dit boek is een van mijn favorieten, alleen al door de mooie foto op de voorzijde.
Vervolgen zijn:
- het celestijnse werkboek
- het tiende inzicht
- het werkboek bij het tiende inzicht
- de celestijnse visie
- het geheim van Shambhala


"Het Tiende inzicht"
De auteur: James Redfield

Het Tiende Inzicht is de roman die volgt op De Celestijnse belofte en begint in een eeuwenoud en ondoordringbaar woud waarin het bladerdak een ware kathedraal vormt en waar fonkelende beekjes samenkomen in majestueuze watervallen. Het is een reis die voert door de poorten van nieuwe dimensies, langs herinneringen en ervaringen uit andere eeuwen, van lang voor onze geboorte, langs het hiernamaals waar de kennis van de menselijke bestemming wordt bewaard en gekoesterd. Het is een reis over spirituele wedergeboorte, over de ontdekking van intuïtie, synchroniciteit en visualisatie


"Het geheim van Shambhala"
De auteur: James Redfield

In deze intrigerende roman neemt James Redfield zijn lezers mee naar Tibet, op zoek naar het Elfde Inzicht. Het geheim van Shambhala is het vervolg op het avontuur dat begon in De Celestijnse Belofte en doorliep in Het Tiende Inzicht.

Dit schitterende nieuwe boek begint met de zoektocht naar het legendarische Tibetaans-boeddhistisch utopia Shambhala (ook wel Shangri-La genoemd), een magische plek die niet alleen werkelijk bestaat, maar ook voorbeschikt is om in onze tijd gevonden en begrepen te worden. Op het spoor gezet door een kind en geleid door een fascinerende synchroniciteit wordt het Himalayagebergte bedwongen en wordt hoog op een Tibetaanse bergtop een mysterieuze gemeenschap ontdekt, waar de spirituele toekomst van de mensheid al geruime tijd wordt beleefd. Uiteindelijk zal - ondanks Chinese bemoeienis - het geheim van Shambhala worden doorgrond en kan het vanaf dat moment de wijde wereld ingaan.

Met deze zoektocht naar het Elfde Inzicht heeft James Redfield, die miljoenen mensen over de hele wereld heeft beroerd met zijn Celestijnse boeken, de zoektocht naar een mysterieuze, heilzame plaats beschreven, een plek die in ieder van ons schuilt, maar soms overwoekerd is geraakt door de gebeurtenissen in ons leven. Met eeuwenoude wijsheden en spirituele ervaringen formuleert Redfield opnieuw een visie die uiterst waardevol is voor onszelf en onze samenleving


"Het Twaalfde inzicht"
Auteur: James Redfield

De kalender van de Mayas eindigt op 21 december 2012. Deze datum wordt door velen beschouwd als het einde der tijden, maar is dat wel zo? In Het twaalfde inzicht worden de fragmenten van een eeuwenoud mysterieus document ontdekt. In een poging het belang ervan voor het voortbestaan van de mensheid te ontdekken, barst er in een race tegen de klok een wereldwijde zoektocht los. Met Het twaalfde inzicht borduurt James Redfield op spannende en inspirerende wijze voort op de lessen die uit zijn vorige bestsellers te trekken zijn, en neemt hij de lezer mee op een spiritueel avontuur dat niemand onberoerd zal laten.


"Het meditatieboek."
De auteur: David Fontana


Een handleiding voor hen die tot rust willen komen dmv. meditatie.
Dit boek bestaat uit tweee gedeelten: het eerste voor de beginner en het tweede voor de geoefende meditatie-beoefenaar.
Geniet van de illustraties en de praktische oefeningen en visualisaties.

"Chakra-healing handboek"
De auteur: Cyndi Dale

Dit baanbrekende boek begint waar bestaande chakraboeken, die zich beperken tot zeven chakra’s, ophouden. In Chakra-healing- handboek verlegt Cyndi Dale de grens door een overzicht te geven van 32 menselijke energiecentra: twaalf chakra’s in en buiten het lichaam, plus twintig spirituele energiepunten.
Dit gedurfde boek bevat naast vele originele denkbeelden ook tal van aan de praktijk getoetste adviezen om energieblokkades te overwinnen.
Chakra-therapeute Cynthia Marnell Dale (Minnesota) is geschoold in verschillende helende technieken, zoals reiki en therapeutic touch. Tevens heeft zij zich intensief verdiept in onder andere het sjamanisme en indiaanse tradities.


"Communiceren met spirituele Gidsen"
De auteur: Ruth White

In dit toegankelijke en praktische boek vertelt Ruth White ons hoe we kunnen samenwerken met onze spirituele gidsen.
Ze legt uit wat spirituele gidsen zijn, wat hun functie is voor ons, hoe we contact kunnen leren maken met onze gidsen en wat we daarbij kunnen verwachten.
Ze geeft een overzicht van die levensgebieden waarop ze ons kunnen bijstaan en draagt praktische oefeningen aan, met behulp waarvan we kunnen leren onze gevoeligheid en intuïtie te activeren en toegang kunnen krijgen tot onze innerlijke wijsheid.
Bij alles wat ze vertelt baseert Ruth White zich op haar ervaringen met haar eigen geestelijke gids, de bekende Gildas.


"Het yoga gezondheidsboek"
Auteur: Anna Trokes & Detlef Gruner

Dit boek begeleidt de lezer naar het verbeteren van gezondheid en levenskwaliteit met yoga en ayurveda. Er wordt in de introductie helder uiteengezet wat yoga en ayurveda zijn. De nauw samenwerkende zusterwetenschappen vormen samen een krachtig hulpmiddel voor mensen die gezond(er) willen leven. Hatha Yoga beschouwt het fysieke lichaam als een uiting van onze spirituele en fysieke gesteldheid en ayurveda beschouwt het lichaam en de geest als een geheel. Ayurveda is een holistische natuurgeneeswijze die ervan uit gaat dat ieder mens uniek is, met een eigen geboorteconstitutie. De therapieen zijn hierop afgestemd. In dit boek kan de lezer de eigen constitutie bepalen, er worden verschillende richtlijnen gegeven voor het aanpakken van bepaalde (dosha) stoornissen en er is een zeer uitgebreide uiteenzetting van yogaoefeningen te vinden gekoppeld aan ayurvedische therapie. Voorzien van mooie foto's en tekeningen met een heldere uitleg en instructie. Achterin het boek treft de lezer informatie aan over behandelingen en de daarvoor gebruikte olien en geneeskrachtige kruiden. De auteurs zijn resp. yogalerares en ayurvedaspecialist. Een uitstekend naslagwerk voor mensen die zich (beroepsmatig) interesseren in yoga en Ayurveda. Met alfabetisch register.


"Het Tibetaanse boek van leven en dood."
De auteur: John Peacock
Lees hoe het Tibetaanse boeddhisme de belangrijkste vragen van het leven beantwoordt: hoe met lijden om te gaan en hoe uit de oneindige cyclus van het leven en wedergeboorte te ontsnappen.
Dit boek bevat schitterende foto's, citaten, informatie over de Dalai Lama , Tibet en het Boeddhisme.


"Werken met aura's"
Auteur: Jane Struthers

Het energieveld, de aura, dat ons allen omgeeft, kan de diepste geheimen van onze gezondheid, stemmingen en energieniveaus onthullen. Dit praktische boek leert u hoe u aura’s kunt lezen en interpreteren, hoe u ze kunt reinigen en versterken en hoe u met uw nieuwe talenten elk aspect van uw leven kunt veranderen.

Ontwikkel uw gave om aura’s te voelen en te zien
Leer de verbinding tussen chakra’s en uw energieveld kennen
Leer de betekenis van de vorm en de kleur van aura’s kennen
Ontdek praktische manieren om negatieve energie te verwijderen
Leer hoe u uw aura in moeilijke situaties kunt beschermen.


"De wereld van de New Age"
Auteur: Gerry Maguire Thompson

De wereld van de new Age
Volgens dit boek houdt New Age in: een holistische visie (d.i. dat alles met elkaar verbonden is) en: een zoektocht naar het hogere in zichzelf, om daarmee een en zo bevrijd te worden. Dit boek wil niet zozeer de hedendaagse New Age beschrijven, maar een overzicht geven van oude religies en culturen uit de gehele wereld (deels verdwenen, deels aanwezig), die elementen hebben geleverd, waarmee binnen New Age wordt gewerkt. Zo gaat het over Kelten, runen, de Maya's, het oude Egypte, over Boeddha en het hindoeisme, en is er vooral veel aandacht voor de technieken (astrologie, numerologie, Feng Shui, yoga, tarot, etc.) en de alternatieve geneeswijzen binnen deze culturen. Enerzijds is er veel op dit boek aan te merken: oppervlakkig, veel onjuistheden, grote generalisaties, kritiekloos t.a.v. de verschijnselen. Het is bepaald niet een verantwoord handboek. Anderzijds leest het vlot, is het een mooi kijkboek en geeft het toch in het kort ook veel redelijke informatie over een aantal verschijnselen dat binnen de hedendaagse wereld van New Age populair is. Maar verdere studie is nodig. Groot formaat boek met een drukke ; bladspiegel vanwege de vele kleurenillustraties van goede kwaliteit, tekstblokken, verschillende lettertypen, kolommen. Met verklarende woordenlijst en register.


"Practical Magic"
Auteur: Nikki van de Car


Van kruiden tot kristallen: Practical Magic is een duidelijke en inspirerende introductie in de wereld van magie.
Dit boek is de perfecte basis voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wondere wereld van moderne magie. De verschillende onderwerpen worden duidelijk uitgelegd, zoals kruidendrankjes en astrologie, maar daarnaast krijg je ook praktische instructies over rituelen en kruiden. Lees over chakra's, kristallen, aura's, kruiden, planten, witte magie, tarot, astrologie, handlezen en droominterpretaties. Of je nu een beginner of een gevorderde bent met dit prachtig geïllustreerde boek maak je kennis met de mystieke wereld van astrologie tot chakra's, droominterpretaties en natuurlijk een aantal spreuken."Intuïtieve ontwikkeling."
Auteur: Linda KeenIntuïtieve begaafdheid en de ontwikkeling van zulke gaven is een zeer persoonlijke aangelegenheid. Door de spirituele training die zij heeft genoten, te beschrijven, geeft ze een goed beeld van wat intuïtieve vermogens betekenen in het leven van alledag. Innerlijke ontwikkeling behoort tot de mogelijkheden van ons allemaal. Het tweede deel van dit boek is een werkboek met hoofdstukken over: visualisatie, fantasie en transformatie, psychische grenzen, de chakra's en intuïtief auralezen en genezen. Belangrijk daarbij is wel het contact met de aarde te bewaren (grounding).


"Engelen in mijn haar."
Lorna Byrne

Als kind dacht men dat Lorna Byrne achterlijk was, omdat ze zich niet op de wereld om zich heen scheen te richten. Lorna herinnert zich dat ze niet alleen de haar omringende wereld zag, maar ook en net zo levendig allerlei engelen en geesten. Jarenlang ging ze ervan uit dat iedereen hetzelfde zag. Engelen in mijn haar is Lorna's ongelooflijke levensverhaal. Met een sterk gevoel voor sfeer beschrijft ze hoe ze opgroeit in armoede, werk vindt in Dublin en trouwt met de man van haar dromen, een huwelijk dat al snel een tragische wending neemt. Terwijl Lorna haar verhaal doet, ontmoet de lezer net als zij de wezens uit de geesteswereld die ook die van haar bewonen vooral engelen van verbijsterende schoonheid en diversiteit, maar ook de geesten van gestorvenen. Tegenwoordig komen zieke en vertwijfelde mensen van over de hele wereld naar haar toe om te worden getroost en geheeld en wordt ze zelfs door theologen van uiteenlopende religies geraadpleegd. Men vertrouwt Lorna omdat ze in staat is met geesten en engelen te communiceren, en omdat ze een boodschap van hoop en liefde voor ons allemaal verspreidt door ons deelgenoot te maken van haar intieme kennis van de spirituele wereld.