Intuïtie

Gepubliceerd op 10 september 2022 om 16:48

Intuïtie

Jij bent je eigen Goeroe, je eigen leraar.
Alle wijsheid zit in jou verscholen.
Je hoeft alleen maar je ogen te sluiten
en te luisteren naar je innerlijke stem
Wat zegt je gevoel dat je mag doen?
Je hebt je intuïtie niet voor niets
en het spreekt altijd de waarheid.

~Maria~

 

Wat is intuïtie eigenlijk?
Van Dale zegt
in·tu·ï·tie (de; v; meervoud: intuïties)
1
inzicht zonder nadenken

Intuïtie is een bron van kennis, die weinig te maken heeft met toekomst voorspellen, maar alles met de manier waarop je informatie in je brein opslaat en verwerkt. Eenvoudig samengevat is intuïtie de manier waarop je onderbewuste ik boodschappen doorgeeft aan je bewuste, denkende ik.
Dat onderbewustzijn is het deel van je hersenen dat zo ongeveer alles opneemt wat je waarneemt: wat je voelt, hoort, proeft, droomt, je herinneringen, verhalen en ervaringen uit het verleden. Je onderbewuste filtert, weegt, combineert en vergelijkt.
(Happinez)


Intuïtie
Ik noem intuïtie altijd mijn antennetje. Het innerlijke stemmetje dat zegt dat er iets niet klopt, of soms iets laat weten zonder te weten hoe je het weet. Intuïtie is een innerlijke stem die boodschappen van je onderbewuste doorgeeft aan je bewuste ik.
Het gevoel dat waarschuwt als je iets niet of juist wél moet doen. Het (voor)gevoel dat soms iets vertelt wat je nog niet wist. Je intuïtie liegt nooit. Intuïtie is jouw kompas en wijst je de weg en waarschuwt je bij slechte dingen.
Je intuïtie vertelt je meer dan je denkt. Voelt iets niet goed, laat het dan los. Ga niet mee in dat wat een ander denkt, ervaart, weet of voelt. Ieder heeft zijn eigen waarheid. Blijf bij jezelf en je eigen gevoel. Alleen dát is belangrijk voor jouw spirituele groei.

Intuïtie schijnt iets anders te zijn dan voorgevoel en worden vaak door elkaar gehaald.
Intuïtie-hoofd-denken
Voorgevoel-hart-gevoel
Ieder mag zijn eigen visie hebben maar ik vind ze beiden hetzelfde. Mijn intuïtie geeft me juist iets aan door middel van gevoel.


Enkele Voorbeelden
-Ik ben ooit bij een fysiotherapeute geweest waar ik al meteen vanaf de eerste minuut een slecht gevoel had bij haar manier van behandelen. Mijn gevoel zei dat ik niet voor een 2e keer moest gaan en ik heb een klacht ingediend. Later bleek dat er meer niet klopte bij die praktijk en is de praktijk moeten stoppen. (Maar goed ook!!!)


-Soms weet ik letterlijk van tevoren wat er op tv. gezegd gaat worden zonder het desbetreffende programma gezien te hebben.


-Op Twitter had ik ooit een volger waarbij ik voelde dat hij loog. Na enig speurwerk bleek het een pathologische leugenaar die mensen belazerde met verzonnen reizen, door hem gemaakte foto's ( lees geplukt van internet) Ik heb hem ermee geconfronteerd met de namen van de echte fotograaf en diens website, en ik werd geblokkeerd. En hij verzon ergere dingen. Zelf heb ik Twitter een tijd geleden voorgoed achter me gelaten.

-Het gevoel hebben dat er iets niet doorgaat of dat er een afspraak verzet gaat worden.

-Ik had sterk het gevoel dat de derde baby van Koning Willem-Alexander en koningin Maxima ook een meisje zou worden met de naam Ariana. Het werd een meisje en de naam was op de laatste letter na goed. Ariana werd Ariane. Ze werd overigens op mijn verjaardag geboren: 10 april.


Of de voorbeelden intuïtie zijn of voorgevoelens maakt mij niet uit. Misschien zijn de voorbeelden die ik hierboven beschrijf wel een soort van heldervoelendheid of helderwetendheid. Soms weet ik gewoon iets waarvan ik me afvraag hoe ik dat kan weten.

Ieder mens is intuitief. Je kunt je intuïtie ontwikkelen. Bij sommige mensen is dit van nature al een sterk ontwikkeld, er wordt dan vaak gesproken van iemand met een sterke intuïtie. Hoe meer je dit ontwikkelt en erop leert te vertrouwen, hoe meer intuïtieve waarnemingen je zal hebben. Er zijn diverse mogelijkheden hoe je het kan ontwikkelen. Sommige mensen doen dit bijvoorbeeld door te mediteren. Volg hoe dan ook je gevoel als je een manier wilt vinden om het te ontwikkelen!

@Maria

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.