Kaartleggen

Gepubliceerd op 2 september 2022 om 16:06

Tarot
Rond het jaar 2000 kocht ik een Tarot kaartendeck. Het bekendste deck van Raider Waite. Ik vond ze mooi en was benieuwd wat ik er mee kon doen. Wat hadden de kaarten me te vertellen en zijn ze positief of negatief? 
Ik kocht ook enkele boeken over het gebruik van de Tarot. Het boek: "De Tarot uitgelegd" van Renée Maas, de Tarotgids en nog een ander boek: "Handboek Tarot van Hayo Banzhaf"; een al wat ouder boek met naar mijn mening veelal sombere betekenissen. Ik heb vervolgens in een worddocument van alle 78 kaarten de betekenis opgeschreven. Deze betekenis heb ik gehaald uit de boeken die ik had en door er mijn eigen gevoel eraan toe te voegen. Daarna heb ik een stuk geschreven over Tarot voor op mijn website. 

Cursus Tarot Paravisie
Ik ben met onderbrekingen vele jaren lid van Paravisie geweest. Paravisie bood in 2007/2008 diverse online cursussen aan. Ik heb daar toen de Tarotcursus gevolgd van Jeanette Kort. Via mijn website bood ik daarna gratis leggingen aan via email. Ik kreeg vaak een aanvraag en ik vond het leuk om te doen en het was leerzaam.

 

Lenormand
Later kwam er het Gilded Reverie Deck van Lenormand bij. Deze nieuwe versie is schitterend om te zien met prachtige afbeeldingen. De uitkomst van een legging wordt vooral bepaald door de combinaties van de kaarten. Zo kon een positieve kaart toch nog negatief uitvallen en andersom. Heel spannend en verrassend om te doen.

Orakelkaarten
Later kwamen de orakelkaarten op mijn pad en eerlijk is eerlijk , ik kon niet laten meerdere soorten te kopen, vaak kwam dat ook door de prachtige afbeeldingen. Engelenkaarten, zeemeermin en dolfijnkaarten, universumkaarten en nog enkele decks staan op mijn boekenplank. Tijdens Reiki avonden waar ik indertijd veel aan deelnam werden dat soort kaarten ook gebruikt en ze waren vaak erg treffend.
Men kan op mijn website behalve de Tarot en Lenormand ook een legging van de orakelkaarten aanvragen. Ik vind de orakelkaarten positief, vriendelijk en vaak mooier om te gebruiken dan de Tarot. Daarentegen geeft Tarot en Lenormand weer meer informatie vanuit jezelf, je eigen interpretatie. En heb je een vraag dan kan een Tarotlegging je daar antwoord op geven.
Ik gebruik de Tarot en Lenormand kaarten af en toe ook voor mezelf evenals de orakel kaarten maar hou wél beide benen aan de grond. Ik vind de uitkomsten van Tarot en Lenormand soms wat negatief en heb er moeite mee om dat dan naar de persoon die de kaartlegging aangevraagd heeft te sturen. Ik zet wel altijd deze in rood gekleurde tekst onder 👇

Belangrijk
Ikzelf geloof niet dat de kaarten de toekomst 100 % voorspellen. Bedenk dat iedere beslissing die jij maakt invloed heeft op de toekomst. De kaarten geven je misschien wel nét dat stukje inzicht dat je in een bepaalde situatie nodig kunt hebben om tot een beslissing te komen maar JIJ beslist of je er iets mee doet. De kaarten halen de antwoorden naar boven die in jezelf verborgen zitten zodat je de oplossing aangereikt krijgt voor iets waar jij mee zit. De kaarten geven je inzicht in bepaalde situaties maar JIJ bent degene die de beslissingen neemt. Iedere beslissing die je maakt heeft invloed op de toekomst. Neem je beslissingen ALTIJD vanuit je gevoel niet vanuit de uitkomst van een kaartlegging.
Pin jezelf niet teveel vast aan de letterlijke betekenis van de kaarten en ga er NIET naar leven.

..... maar toch denk ik dat sommige mensen misschien kunnen schrikken als ik in een legging met kaarten als:  "De Dood", "De Duivel" of "De Toren" voor ze leg. Ook al schrijf ik erbij dat De Dood niet letterlijk betekent dat er iemand dood gaat maar een nieuw begin van iets betekent en niet perse negatief hoeft te zijn. De Duivel en de Toren zijn wel negatief en draai ik voor mezelf ook niet graag. Toch hoef je niet te schrikken van deze kaarten.

Conclusie
De orakelkaarten geven dus meer positieve uitkomsten maar ik leg ook graag met de Tarot of met Lenormand een legging. Je kunt er veel informatie uit halen. Ik blijf dit gratis doen.  Ook jij kunt een gratis kaartlegging in je mailbox ontvangen. 
Kijk voor meer info HIER


©Maria

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.