Spirituele beurzen

Gepubliceerd op 24 oktober 2023 om 16:17

Een aantal jaren geleden ben ik een paar keer naar een spirituele/paranormale beurs geweest. In totaal drie keer.
Twee keer in de Brabanthallen in Den Bosch en één keer in Oss.
Mijn man bracht mij daar naartoe en ging ondertussen zelf de stad in. hij heeft niks met spiritualiteit en ik wel dus deden we ieder ons eigen ding.
Ik rijd zelf geen auto en mijn man brengt mij als ik ergens heen wil , en haalt me ook weer netjes op. Terwijl ik op de beurs ben gaat hij boeken kijken of andere dingen. Hij gunt me mijn bezigheden en interesses en ik hem de zijne zonder elkaar te verplichten mee te gaan naar iets terwijl je er geen zin in hebt. Zo hoort het ook, vind ik. Al gaan we wel graag samen naar Den Bosch , Eindhoven en soms Nijmegen maar naar een spirituele beurs neem ik hem niet mee want daar maak ik hem niet blij mee en ikzelf voel me dan ook niet op mijn gemak. 

De twee beurzen in Den Bosch waren van Paraview en vooraan in de hal was ook een edelstenen en mineralenbeurs. 
Op de paranormale beurs zelf waren diverse kaartleggers, handlezers, aurafotografen, astrologen, verschillende alternatieve behandelaars, Heel veel boeken, muziek, spirituele kunst. Je kon er bv. je gids laten tekenen. Er werden lezingen gegeven door bekende paragnosten en er zaten diverse  mensen waar je aan kon schuiven voor een reading. Ik meen dat het 5 euro was voor 15 minuten. Er was erg veel te zien en te horen. Er speelde ook een spirituele muziek groep. Verder waren er heel veel spirituele artikelen te koop.  Je snapt wel dat ik me daar wat uurtjes heb vermaakt.
Ik liep een rondje langs alle kraampjes en werd staande gehouden door een dame met een flesje in haar hand. Ze vroeg of ze mijn hand mocht insmeren. Ik vroeg wat het was en het was olie die goed was voor de huid. Zo gezegd zo gedaan. Toen ik verder wilde lopen hield ze me tegen en begon allerlei kwalen op te noemen. Ze zei dat de olie "álles zou genezen", en dat ik het het beste kon kopen. 🙄
Ik ben maar doorgelopen en heb haar tijdens mijn vervolgrondjes verder ontlopen. Deze vrouw wilde mij duidelijk de olie aansmeren.

Na een tijdje  liep ik langs het tafeltje van paragnost Gerard Heutink. Er zat even niemand op de stoel tegenover hem dus ging ik zitten. De reading zou 15 minuten duren maar ik heb er langer gezeten. ( en hoefde daar niet meer voor te betalen.)
Hij vroeg me wat ik wilde weten. Ik zei "vertel maar" en wat hij me vertelde klopte allemaal. Verder vroeg ik hem of hij wist of ik paranormaal was. Hij zei "JA want ik kan dat voelen maar ik kan dat ook zien aan iemands ogen, aan de uitstraling daarvan en jij hebt dat!" 
Mensen zeggen vaak dat ik sprekende ogen heb. Mooi toch? Verder denk ik dat ieder mens intuïtief is en dat kan ontwikkelen dmv. Reiki, meditatie, boeken over intuïtieve ontwikkeling , je in de natuur begeven.

De derde beurs die ik bezocht was de Engelenbeurs in Oss; die mede georganiseerd was door een hele goede internetvriend van me: Kees, die er helaas niet meer is. Ik had daar afgesproken met zes anderen die ik via Facebook ken en nu in het echt ging ontmoeten. Spannend maar ook leuk.
Deze beurs was weer een heel ander soort beurs dan van paraview. Kleiner van opzet en in een apart zaaltje kwam een paragnost ( waarvan ik de naam kwijt ben 😕) spreken en verder waren er wat kraampjes. Het was erg gezellig maar ik had het wel gezien wat beurzen betreft.
Al met al is het leuk om er een keer te gaan kijken maar neem niet alles klakkeloos aan, luister naar je eigen gevoel en koop geen olie die álle kwalen geneest. Volgens mij was het trouwens gewoon olijfolie. 😉

Ga jij wel eens naar een spirituele/paranormale beurs, of sta je er zelf? Zet je ervaring in het reactiegedeelte.
Reactie plaatsen

Reacties

HUSIE
3 maanden geleden

Ik ga er zeker heen, als het op me pad komt. Ik sta er zelf soms ook op. Inval kracht voor m'n vriendin. Altijd op zoek naar die ene persoon die mij de antwoorden kan geven waar ik zo naar verlang!! Maar de vragen weet ik niet. Ik weet zeker dat ik de antwoorden herken en zal voelen. Maar helaas nu na bijna heel mijn leven actief te zijn in het ZIJN, en op beurzen te voelen ok bij wie ga ik even zitten? En dan einde van de beurs weer teleurgesteld zijn, weer geen persoon, of geest, of God, die mij kon vertellen over hoe en wat!!!

Maar wel fijne gesprekken en inzichten gehad aan de hand van leggingen.

Ik ben zelf heldervoelend, en helderziende. Soms een vloek dan een gave! Het is zo alleen daar, ben nog geen medemens tegengekomen waar ik van kan leren zonder woorden en daden.

Ik doe mijn best om een leuke afsluiting te bedenken nu, maar ik voel dat dat niet nodig is

Lotus Maylea
3 maanden geleden

Hallo Husie,
allereerst dankjewel voor het lezen en bezoeken van mijn website.

Wat je reactie onder dit blog betreft denk ik dat je met teveel verwachtingen naar een beurs gaat. Probeer dat de volgende keer los te laten, laat alles gewoon op je afkomen. Misschien komen er geen vragen in je op en hoeft dat ook niet.
Je schrijft dat je mooie gesprekken en inzichten hebt gehad. Deze zijn ook heel veel waard.
Je afsluiting van je reactie is prima. 😊