Een Nieuwe Aarde

Gepubliceerd op 26 maart 2024 om 17:02

Een nieuwe aarde
Je hoort en leest het wel eens dat mensen het hebben over de "Nieuwe Aarde." Vooral in het spirituele circuit. Maar wat is de nieuwe aarde eigenlijk? Eerlijk gezegd weet ik het niet goed en ik kan alleen maar spreken over wat ik op internet tegen ben gekomen toen ik op onderzoek uitging.

De religieuze betekenis van de nieuwe aarde.....
Volgens veel Christenen leven we nu in de "Eindtijd" en komt Jezus terug op aarde waarna God een Nieuwe Aarde zal scheppen voor zijn volgelingen.
Dan hebben veel mensen die niet Christelijk of gelovig zijn en ook ikzelf pech want ik ben niet gelovig op die manier. Ik ben spiritueel maar niet religieus en geloof dat dat wat wij God noemen niet een persoon is. Ik leg dat uit in DIT BLOG

Citaat
Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde is een term uit de christelijke heilsleer en eschatologie, ontleend aan Openbaring 21:1 in het Nieuwe Testament van de christelijke Bijbel: "Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer". (Openbaring 21:1). Uit de hemel zal "de heilige stad Jeruzalem" (vaak het Nieuwe Jeruzalem genoemd) neerdalen. "Gods woonplaats is onder de mensen, Hij zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volken zijn en God zelf zal als hun God bij hen zijn" (Openbaring 21:2-3). De stad heeft het licht van de zon en de maan niet nodig, want Gods luister schijnt over haar (Openbaring 21:23).
Vervolgens worden de levenden en de doden geoordeeld. "En iedereen werd geoordeeld naar zijn daden" (Openbaring 20:13). Iedereen die niet in het Boek des Levens blijkt te staan, wordt in de vuurpoel gegooid (Openbaring 20:15).
(Wikipedia)

Het schuingedrukte stuk vind ik vind dit een hoop angstzaaiende blabla en heb te doen met de "godsvrezende mensen."
Ik ben daarom blij dat ik spiritueel ben en niet religieus.

Maar nu de spirituele betekenis.
De schrijver Eckart Tolle , bekend van 'De kracht van het NU', schrijft in zijn boek 'Een nieuw aarde', hetvolgende....
Hoe komt het dat de wereld zo in crisis is geraakt? Tolle wijt dit met name aan ons ego-denken: het ego heeft een natuurlijke behoefte aan macht, tegenstand en vijanden. Dit heeft ons gebracht waar we nu zijn: een tijd vol wereldwijde crises op het gebied van welzijn en gezondheid waar geen einde aan lijkt te komen.

Maar Tolle heeft ook goed nieuws: als we ons ego durven loslaten en collectief de sprong wagen naar een ander en zuiver bewustzijn, transformeren we naar een nieuwe samenleving waarin geluk de boventoon voert. Lees (wellicht opnieuw) in Een nieuwe aarde hoe we deze verschuiving in onszelf kunnen versnellen. Gebaseerd op de inzichten uit zijn wereldwijde bestseller De kracht van het NU, wijst Eckhart ons de weg naar het nieuwe spirituele tijdperk.

"Veel regio’s in de wereld zullen te maken krijgen met chaos en stagnatie. Dit proces is in feite al aan de gang. Het is geen reden om bang te zijn. Als je aanwezig blijft en je niet laat leiden door angst, als je geen geloof hecht aan de media die de angst juist aanwakkeren, zullen deze dingen je niet wezenlijk raken. "
(bron: bol.com)

Mijn visie

Wat ik al veel heb gehoord en gelezen is dat ons beloofd wordt dat er een Nieuwe Aarde aan het ontstaan is. Mediums en andere spirituele mensen zeggen dat ze dit doorkrijgen via de vele gechannelde berichten van spirituele leraren, aartsengelen en meesters uit andere dimensies en de oude voorspellende geschriften van de Maya’s. Al van voor het jaar 2012 werd er veel over de Nieuwe Aarde geschreven en gespeculeerd in het spirituele. Vooral de datum: 21-12-2012 zou belangrijk zijn. Doemdenkers dachten dat de Mayakalender eindigde op 21-12-2012 en dat dan de wereld zou vergaan. Anderen dachten dat we vanaf dat moment een hele nieuwe aarde zouden krijgen. Een aarde waarop de mensen niet meer vanuit het EGO maar vanuit het hart zou handelen en leven. Een mooie gedachte die mij ook aanspreekt maar die niet haalbaar bleek.
Sommigen beweren dat de nieuwe Aarde er al is maar ik heb daar mijn twijfels over. De laatste jaren, vooral sinds Corona zijn de mensen meer aan het polariseren en ontbreekt vaak het respect, hoor en wederhoor en begrip.  En de oorlogen die er zijn laten het tegenovergestelde zien van een Nieuwe Aarde waar we vreedzaam naast elkaar leven, met liefde en respect voor elkaar en de natuur. Klimaatcrisisontkenners en complotdenkers  stoken de boel op.

Ik hoorde laatst op Youtube een spirituele man zeggen dat "2024  HÉT jaar is waarin de Nieuwe Aarde ontstaat en waarin alle waarheid naar boven komt want de media die wij voorgeschoteld krijgen is verdraaid en bedoeld om ons bang te maken en onder de duim te houden."
(Vrij vertaald uit het Duits.)
Ik moest lachen toen ik hem dat hoorde zeggen want deze man, die zichzelf lijkt te zien als een Spiritueel leider, roept dit al vanaf 2020, toen Corona uitbrak. 

Ik denk dat er weldegelijk dat een Nieuw Aarde mogelijk is maar dat niet God die kan scheppen maar dat wij mensen dat zelf zullen moeten en kunnen realiseren. We zullen daarvoor echter heel anders met elkaar om moeten gaan; met meer respect voor een elkaar, met meer respect en zorg voor Gaia; onze prachtige planeet, en de grote wereldleiders zouden hun haat tegenover elkaar opzij moeten schuiven. Een zware taak die ik nog niet zomaar zie gebeuren gezien de oorlogen, landjepik en haat van de machtige wereldleiders.

Samen bouwen aan een nieuwe aarde.
Wat wij in ieder geval kunnen doen is samen positieve energie sturen naar de aarde. Dit kan oa. door te mediteren. Er bestaan lichtcirkels waarin mensen op een bepaalde tijd samen mediteren, ieder vanuit hun eigen plek.
Je kunt ook met mij meedoen..... KLIK
Wees goed voor je medemens en de natuur en geniet van de mooie dingen. Verlies die niet uit het oog. Heb vrede in je hart.

In liefde en licht

©Maria (Lotus Maylea)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.