Tweelingzielen en zielsverwanten

Gepubliceerd op 3 juli 2019 om 13:00

 


Tweelingzielen- soulmate's?

Een andere benaming voor Tweelingziel is twin, twinflame.

Ik ben al jaren alles wat los en vastzit aan het lezen over tweelingzielen en soulfamilie's.
Omdat ik het een boeiend onderwerp vind maar ook om mijn vragen beantwoord te krijgen. Want vragen heb ik heel veel.

Enkele van mijn vragen over tweelingzielen.....

  • Bestaat een tweelingziel?
  • Kun je je Twin in jezelf vinden of is het daadwerkelijk de wederhelft van je ziel die in een ander lichaam geboren is en zijn/haar eigen lessen mag leren?
  • Kom je je twin tegen in dit leven of in meerdere levens?
  • Zijn er overeenkomsten?Vaak kom je teksten tegen die weer gekopiëerd zijn van andere site's en praat men elkaar dus gewoon na. Heel vaak lees ik dat je twin hetzelfde denkt en voelt als jij. Mijn gevoel zegt mij dat mijn man misschien wel mijn tweelingziel is maar doordat ik vaak lees dat je hetzelfde bent, voelt en denkt als je tweelingziel twijfel ik daar altijd weer over want mijn man en ik zijn behoorlijk verschillend ook al denken we over veel dingen hetzelfde.
Ik heb me bij hem wel altijd meteen op mijn gemak gevoeld, het bekende "thuiskomgevoel", waarover ik vaak lees bij een tweelingziel, herken ik weldegelijk in mijn man.
We kregen begin 1979 verkering ( ik was 16, hij 19) en zijn in 1982 getrouwd.
In ieder geval is hij mijn soulmate: mijn maatje in alles.

We delen heel veel dezelfde dingen: het theater bv. en mijn liefde voor het Keltische en Ierland heeft hem aangestoken. Niet omdat hij net als ik het gevoel heeft er in een vorig leven gewoond te hebben, want hij gelooft niet dat we meerdere levens hebben.
Mijn man en ik zijn elkaars maatje door dik en dun, gaan voor elkaar door het vuur. Hij heeft mij nooit laten vallen, ook niet toen we het moeilijk kregen vanwege een ziekte van mijn kant.
We zijn geliefden; twee handen op één buik maar ook weer heel verschillend in ons doen en laten, karakter en interesse-gebied en dat houdt het weer spannend.
Mijn man is heel nuchter, staat altijd met beide benen op de grond. Hij is een "eerst zien dan geloven type". Ik ben een emotie/ gevoelsmens en intuïtief waardoor ik overtuigd ben dat er meer is tussen Hemel en Aarde. Mijn man denkt na voordat hij actie onderneemt. Ik neem eerst actie en denk daarna pas na. 
Tja Ram.....
We doen veel samen maar laten elkaar wel vrij om onze eigen dingen te doen.

Mijn man heeft niets met het spirituele en ik wel. Hij geeft mij de kans en mogelijkheid om te groeien op spiritueel vlak.
Wat bij mij minder aanwezig is is bij mijn man weer meer aanwezig en andersom. Zo vullen we elkaar aan en vormen we een eenheid, net als Yin en Yang.
Wat ik verder ook lees over twins, mijn gevoel zegt me mijn waarheid.

Of mijn man en ik behalve soulmate's ook tweelingzielen zijn weet ik nog steeds niet en ik denk het niet maar dat vind ik eigenlijk niet eens belangrijk, we vormen een team en houden heel veel van elkaar en er is niemand die tussen ons kan komen en dat is het belangrijkste.

ps
: Tweelingzielen hoeven geen aardse liefdesrelatie te hebben dus het kan ook iemand anders dan je partner zijn.

 


Twee Zielsdelen
Er valt zoveel over te lezen en te schrijven. Maar wat is het nu eigenlijk?
Is een tweelingziel een ziel in twee lichamen; een zogeheten afsplitsing van een ziel of is het gewoon je eigen zelf?
Ik geloof weldegelijk in een afsplisting van een ziel en heb daar al eerder over geschreven.


Je leest vaak dat tweelingzielen elkaar meteen herkennen en dat ze hetzelfde zijn . Ze denken en voelen hetzelfde. En dat hoeft volgens mij niet persé. Natuurlijk komt dat wel voor maar het hoeft helemaal niet zo te zijn.
Ik denk eerder dat tweelingzielen ieder hun eigen identiteit hebben met hun eigen denken en gevoelens en die kunnen tegenstrijdig zijn. Het mooie van tweelingzielen is dat ze samen een éénheid vormen en elkaar dus aanvullen. Wat de een mist , wordt aangevuld door de ander.... mooi toch? Dit maakt hen heel.
Wat wel zo is is dat ze een verbinding met elkaar voelen, een sterke band die soms zelfs terug kan leiden naar vorige levens die ze al samen gedeeld hebben. 

Wat ik wel eens lees en ook mee heb gemaakt is dat de een zegt dat de ander zijn Tweelingziel is maar dat die ander dat helemaal niet zo voelt. Ik geloof dan niet dat ze Tweelingzielen zijn. Misschien zijn ze wél elkaars zielsfamilie. 


 

(Onderstaand gedicht kwam in mijn hoofd en heb ik geschreven voor mijn man)

Twee zielsdelen

Twee zielsdelen
Zo één maar ook
beiden zo verschillend
ieder in hun eigen Zijn.

soms zingen ze een
verschillende melodie
In een ó zo'n zuiver
tweestemmig lied

Zo bijzonder,
elkaar aanvullend
LIEFDE stroomt
in beider harten

©Maria ♥


 
Zielsfamilie
Steeds meer Zielsgroepen komen in deze tijd op Aarde samen. Daarom is het belangrijk dat jullie beseffen dat een groep van Zielen zal bestaan uit mensen die zich in verschillende stadia van Ver-licht-ing bevinden, en ieder persoon heeft andere talenten te bieden aan het geheel. Elke groep vormt zich om bepaalde redenen. Sommigen herenigen zich met hechte leden van zijn of haar Zielsfamilie om steun te geven en te ontvangen. Velen worden samengebracht vanwege de groepsmissies die zij op zich hebben genomen.
(Aartsengel Michaël via Ronna Herman)

 

Zielsfamilie

Spirituele verbondenheid
Gevoel van herkenning,
gevoel van herinnering
vanuit een ver verleden
Ongebonden verbonden met elkaar.
Verbonden door een onzichtbaar koord

©Maria 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.