Witte veertjes

Gepubliceerd op 10 september 2020 om 11:15

Ik kom regelmatig witte veertjes tegen als ik buiten ben. Nu zul je zeggen: "Ja dat heb je als je veel vogels in je omgeving hebt", en dat klopt ook maar die kleine witte veertjes die zomaar ineens op mijn pad komen geven me toch een bijzonder gevoel.

Nu ben ik helemaal niet zo dat ik meteen denk dat het van een engel is, ik sta tenslotte ondanks mijn spirituele gevoelens en ervaringen ook met beide benen op de grond en vind meestal een aardse verklaring, maar toch.....
Op kerstavond 2017 is mijn moeder met wie ik een hele hechte band had overleden. Mijn moeder was een echte engelliefhebster maar ze hield ook van vogels en vlinders. Ik heb van haar een vlinder-broche die ik in een mooi schatkistje bewaar als aandenken. Boven op mijn hobbykamer zit een zijde vlinder tegen de muur, gekregen van mam na een bezoek aan een vlindertuin. Haar hele huis stond vol engelen en vogelbeeldjes, een beetje "too much" als ik eerlijk ben. Ik heb twee vogelbeeldjes van haar op mijn nachtkastje staan en met kerst hang ik een klein engeltje in de boom, gekregen van mam begin december 2017 vlak voor haar overlijden.
Al met al denk ik steeds als ik een vogel, vlinder of veertje zie even aan mijn moeder. Ik onze tuin vliegen veel koolwitjes en laatst tijdens een wandeling kwam er een Atalanta op mijn arm zitten en bleef minutenlang bij me. Ik zie dat als een soort van: "groet" van mijn moeder en ik ben blij met die cadeautjes.

Terug naar de witte veertjes.
Ik raap ze vaak op en bewaar ze in een mooi kistje.
Laatst liep ik een beetje tijdens een wandeling wat te piekeren over de toestand waarin de Aarde en wij mensen op dit moment verkeren; de Corona, de complotdenkers die daardoor opstaan en zich opdringen aan anderen met hun mening. Ineens zag ik een prachtig wit veertje liggen en het gaf mij zo'n fijn, positief en gelukkig gevoel.
Dit veertje was trouwens een perfect veertje, zo mooi van vorm. (zie foto)

Hoe dan ook: Of die veertjes nu wel of niet een betekenis of boodschap hebben maakt niet uit, het gaat om het gevoel dat ze je geven. Ik voel ❤️

©Maria
Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.