Wat versta ik onder spiritualiteit

Gepubliceerd op 29 augustus 2020 om 12:01

Wat versta ik onder spiritualiteit.
Voor mijzelf is spiritualiteit een veelomvattend begrip. Ik vind het ook heel persoonlijk. Daarom vind ik ook dat iemand niet kan en mag zeggen dat een andere persoon niet spiritueel is, iets wat mij soms verweten wordt omdat ik op de eerste plaats MENS ben met de daarbij behorende mooie en minder mooie eigenschappen. Dat houdt mij met beide benen op de grond. De balans is belangrijk. Voor mij is spiritualiteit het bewust worden van alles om me heen en dat ik uit meer besta dan alleen uit een lichaam.

Spiritualiteit betekent voor mij ZIJN.
Spiritualiteit is luisteren naar mijn gevoel, mijn antennetje; intuïtie en me daarvoor openstellen. Spiritualiteit is voor mij ook het leven zelf. Het proberen te accepteren zoals het gaat, dat alles er mag zijn zoals het is en proberen niet te lang stil te blijven staan bij vervelende situaties maar ook leren loslaten wat soms erg moeilijk kan zijn. Genieten van de fijne dingen, mezelf niet alleen met aardse zaken bezig houden maar ook met dat wat "meer is tussen hemel en aarde" waar ik van overtuigd ben dat het er is. Op z'n tijd een beetje zweven maar altijd terugkeren met beide voeten op aarde.

Spiritualiteit is voor mij vooral de natuur, het aanraken van een boom. Ik heb iets met bomen, soort van verbinding/contact en vind dat heerlijk, het aanraken van mos, het opsnuiven van de lucht, luisteren naar de vogels: het be-LEVEN van de natuur.
Gewoon het leven en beleven van alles wat op mijn pad komt, het mogen leren, voelen, ervaren en iedere dag een stukje mogen groeien. En vooral dicht bij mezelf blijven.

Namasté 🙏

~Maria~

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.