Spirituele einzelganger

Gepubliceerd op 7 november 2021 om 15:58Einzelgänger
Een einzelgänger is iemand die bij voorkeur graag alleen is en zijn of haar eigen gang wil gaan. Vaak is dit geen keuze maar een karaktertrek.

Ikzelf ben geen groepsmens, ik ben dat nooit echt geweest. Nu ik ouder ben ben ik ook het liefs gewoon alleen bij mijn man, mijn maatje: mijn grote liefde waarmee ik in 1982 ben getrouwd.( ik was toen 20). Verder heb ik graag mijn kinderen en mijn kleinzoon om me heen en vind het af en toe ook gezellig met anderen maar ik kan me ook erg goed alleen vermaken. Sterker nog: ik heb het gewoon nodig om af en toe wat tijd voor mezelf te hebben en wil dan ook niemand om me heen, daarom ben ik ook zo blij met mijn hobby/meditatiekamer waar ik me lekker terug kan trekken met mijn muziek om te schilderen of te mediteren.

Natuurlijk ben ik in mijn leven regelmatig in groepen geweest bijvoorbeeld.....


  • Op school/opleidingen
  • Airobic Dance
  • Zwemgroepen
  • Schildercursus
  • Reikicursussen
  • Dance For Health
  • Yoga
Al met al heb ik me bij al deze activiteiten nooit echt op mijn gemak gevoeld en had ik het gevoel dat ik niet echt mezelf was. Ik wil(de) teveel voldoen aan andermans verwachtingen.

Vooral bij de spirituele groepen had ik daar last van. Veel van hen zijn anti-vaxxers en dat ben ik niet. Op de Reiki-avonden ging het nogal vaak over dat we geen medicijnen nodig hebben want ons lichaam heeft een zelfherstellend vermogen. Oké dat is ook zo..... TOT OP ZEKERE HOOGTE!!!
Kijk als je over een griepje praat dan klopt dat ook maar mijn gezondheidsverleden is wel wat heftiger, zo heftig dat ik zonder medicijnen hier niet meer zou zijn en ze ook nodig heb zolang ik leef.
Ook werd er op Reiki-avonden vaak naar de onderliggende oorzaken van kwalen gezocht. Dat is leerzaam en zeer zeker ook verhelderend maar als ik last heb van mijn spieren omdat ik al sinds mijn 25ste jaar maar één arm kan gebruiken en die arm soms overbelast is als ik teveel heb gedaan dan heeft dat niks met "karma" of een "vorig leven" te maken, iets wat ik regelmatig te horen krijg door andere spirituele mensen/ reikimensen.
Die "EIGEN-SCHULD-DIKKE-BULT" mentaliteit komt me vaak mijn strot uit!!!
Dit is dan een van ook de redenen dat ik niet meer naar spirituele bijeenkomsten of Reiki-avonden ga want ik ben evengoed Reikimaster maar blijf ook reëel en dicht bij mezelf. Ook ik heb mijn gaven en kwaliteiten maar ben ook realistisch en bovenal MENS.


Ik kan me op Facebook in diverse groepen waar ik lid van was niet meer thuis voelen en heb een tijd geleden wat mensen verwijderd. Dat waren meestal mensen die in mijn ogen niet helemaal eerlijk waren: zeggen dat ze niet oordelen maar ondertussen dat wel deden. Wees eerlijk en durf te bekennen dat je hier op Aarde MENS bent mét de daarbij behorende menselijke eigenschappen ( ook de minder mooie). Ik heb nog nooit een spiritueel mensen gezien die niet oordeelt of geen ego heeft, sterker nog : Ik vind veel spirituele mensen een te groot ego bezitten. Ik oordeel nu zelf ook in dit stukje tekst. En ik doe dat soms ook te snel. Ik schaam me er niet voor dat ik mens ben maar leer er juist weer van. En ego: ieder mens heeft een ego en wil toch het beste voor zijn dierbaren maar vooral ook zichzelf.


 

Wat mij vooral stoort is dat sommige spirituelen zichzelf op een voetstuk plaatsen. We zijn toch allen gelijk en evenveel waard, of je nu boeken hebt geschreven of niet.
Ik las ooit op Facebook een reactie bij een foto van een vrouw die een sluierwolkfoto had geplaatst. Iemand schreef dat wolken in de vorm van strepen Chemtrails zijn. Chemtrails zijn sporen van chemische troep die door vliegtuigen in de lucht worden geloosd. Maar als zo'n sluier de vorm heeft van een veer dan ruimt die engel dat weer op. Kom op mensen, een beetje zweven is oké maar houd ook je voeten op de grond. Zo'n veer is uitgewaaierd door de wind en ook ik noem het engelenvleugels maar zie ook ooit gezichten, draken ed. in dat soort wolken.

Ik heb hele mooie luchten met sluiers en andere "cadeautjes" die ik mocht zien op mijn andere site: Hartegroet staan in het menu bij: "mooie luchten". en ook daar zitten bijzondere wolken bij, sommigen noem ik ook engelen.
Ik plaatste de link van mijn foto's bij die mevrouw van de foto met de veer omdat ik dacht dat zij dat interessant vond omdat zij met engelen werkt en zegt dat engelen zich aan haar openbaren in de vorm van dat soort sluierwolken. Mijn link werd verwijderd door haar want ze wilde geen linken naar andere sites op haar tijdlijn/groep. Later zette iemand een link over chemtrails en die mocht wel blijven staan. Die dame heb ik verwijderd en ben uit haar groep gestapt. Misschien kon ze niet goed hebben dat ook anderen zulke mooie foto's maakten en zulke mooie boodschappen ontvingen. 😏

Laat mij maar op mijn eigen intuïtieve manier, als lichtbrenger mét menselijke eigenschappen mijn gang gaan en kaartleggingen doen, Reiki sturen en creatief bezig zijn..... alleen..... als spirituele einzelgänger maar met zuivere intenties, open en eerlijk.

 

In liefde en licht.
©Maria

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.