Healing

Gepubliceerd op 28 maart 2022 om 18:27

*Healing brengt je stap voor stap dichter bij het houden van wie je werkelijk bent*

Zoals je misschien al hebt gelezen op deze website doe ik aan Reiki. Ik heb in 2004 Reiki 1 gedaan volgens Usui Shiki Ryoho ( The Usui system of Natural Healing), in 2007 Reiki 2.
In januari 2014 heb ik de cursus Kundalini Reiki 1,2 en 3 gedaan waarna ik mezelf Reikimaster mag noemen. 
Wat Reiki precies is en doet kun je lezen in het menu bovenaan deze website.

Ik zeg altijd dat Reiki heelt maar dat het geen tovermiddel is dat bv. kanker of een gedeeltelijk afgestorven hart en hersencellen kan genezen.  Lees HIER over het Zelfhelend vermogen.
Wel kan de universele energie van Reiki lichaam en geest ontspannen wat weer kan bijdragen in het helingsproces.
Met helen bedoel ik dat Reiki je zelfgenezend vermogen een zetje kan geven om zelf aan de gang te gaan (voor zover dat mogelijk is)

Bron: Happinez

De tekst hier aan de linkerkant vond ik in de Happinez en dat omschrijft precies zoals ik het ook zie en ervaar. 

Ikzelf ben helaas lichamelijk niet meer gezond nadat ik op 25 jarige leeftijd in het kraambed een zwaar herseninfarct (CVA)  heb gekregen. Ik was linkszijdig verlamd en heb daar oa. een verlamde hand, gedeeltelijke verlamde arm en een zwakker been aan overgehouden, verder zijn er nog wat onzichtbare dingen zoals een slechter evenwicht en ben ik soms vlug moe.
Twee weken na het CVA volgde toen nog een longembolie. Ik ben er nog maar het had weinig gescheeld of ik had hier niet meer gezeten.
Dit alles heeft veel met ons, toen nog jonge gezinnetje, gedaan en die herinneringen zal ik mijn hele leven bij me dragen. 

Ik was daarna ontzettend bang voor herhaling en dat uitte zich in paniekaanvallen. Een psycholoog hielp me een tijdje met gesprekken en ademhalingsoefeningen. Toen dat niet meer nodig was ben ik begonnen met regelmatig te mediteren. Dat heeft mij geholpen om de paniekaanvallen te boven te komen. 
Je wordt je bewust van je ademhaling.

Weer een paar jaar later kwam Reiki op mijn pad. (Toevallig) door een Reikimaster die ook maar één arm kan gebruiken.
Ik ben me er toen in gaan verdiepen en heb in mijn woonplaats een Reikimaster gevonden voor mijn 2 daagse Reiki1 cursus bij haar thuis. in 2007 ben ik bij een andere Reikimaster de 2 daagse Reiki2 cursus gaan doen. De eerste Reikimaster gaf geen cursussen meer. In 2014 heb ik de 3 graden van KR (Kundalini Reiki) gedaan, dat gebeurde online.
Ik ben dat vooral gaan doen voor mezelf en het helpt me beter met alles om te gaan, te relativeren, te kijken naar de positieve dingen en dat deel ik graag met mensen die dat kunnen gebruiken.  

Ik geef mezelf regelmatig een Reiki zelfbehandeling.
Ik ga zelf geen cursussen geven en ook geen hands-on Reiki want dat is te vermoeiend voor mijn linkerarm. Wel geef ik op verzoek Reiki afstandsbehandelingen. Dat gaat goed. Wil jij een Reiki afstandsbehandeling kijk dan HIER
Reiki op afstand werkt evengoed als hands-on Reiki. Ik mail de aanvrager na afloop ook altijd een healingkaart met boodschap.
Ik vraag er geen geld voor maar vraag wel altijd of mensen mij na afloop een email willen sturen met daarin hun ervaringen.

Mede door Reiki voel ik me sterker en ben ik spiritueel gegroeid. Reiki heelt me, het geneest niet mijn verlamming maar het zorgt dat ik me mét mijn lichamelijke beperking heel voel. Dat ik mezelf respecteer zoals ik ben.
Wat ik heb meegemaakt en nog steeds meemaak maakt me tot wie ik ben en dat heeft me veel geleerd.
Ieder mens is een healer, verdiep je er eens in, focus jezelf meer op je gevoel en de positieve universele energie die voor iedereen beschikbaar is.

*Belangrijk*
Reiki en/of andere healingmethodes zijn GEEN vervanging voor reguliere geneeswijzen.
Stop daarom NOOIT met een doktersbehandeling, ook niet als een healer zegt dat het kan.
Ik raad je aan om bij ziekten een arts te bezoeken voor advies en bij twijfel altijd je arts te raadplegen.


Namasté 🙏🏼
©Maria

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.