Wie of wat is God

Gepubliceerd op 3 juli 2019 om 13:45

Wie of wat is God?
Wie of wat is God eigenlijk? Is God een persoon, is God een gevoel, bestaat God wel of heeft de mens God bedacht? Is er maar één God of zijn er meerdere Goden? Heeft God een naam? 
Voor het gemak hou ik het bij: "God" maar noem het ook wel  soms de Bron.
En als God de schepper is van alles, wie heeft God eigenlijk gemaakt?
Wat wel heel zeker is is dat er ergens een "begin"moet zijn geweest.

Ik heb op internet ooit eens in een discussie gelegen met gelovigen ( christenen en Jehova Getuigen) die volgens de bijbel zeggen te leven en God als een persoon zien.
Volgens hen ben ik duister en het bezit van satan omdat ik graag kaarten leg ( oa. Tarot, Lenormand en diverse inzichtkaartendecks),  mandala's teken, mediteer en reiki beoefen. Dat zou niet van God komen maar occult zijn en van satan afkomstig zijn. Ik vind dat de reinste onzin. Wat Reiki is kun je op deze website en op Hartegroet lezen.

Even terug naar God…..
Sommige mensen zien God als een persoon, als hun schepper, hun vader. En God is de vader van Jezus, anderen zien God en Jezus weer als één.  Ik geloof weldegelijk dat Jezus geleefd heeft maar op mijn manier en niet de verhalen die in de bijbel staan of in een kerk verteld worden.
Ik zie God als een hogere energie die in alles en overal aanwezig is: in mijzelf, de planten, bomen dieren, het Universum, de Aarde, vooral de natuur waar ik me nauw verbonden mee voel en één mee voel, maar zeer zeker NIET als een (mans)persoon. In zo’n God geloof ik niet.
Ik snap ook nog steeds niet goed waarom men altijd spreekt over Hem want God kan volgens mij ook een Haar zijn of een Het, God heeft volgens mij geen geslacht. Sommigen geloven weer in een Godin. God is voor mij de benaming voor de bron, het Al waardoor het universum, de natuur en ook wij zijn ontstaan. Of dat nou één god is of meerdere goden of godinnen maakt me eigenlijk niet uit.
Eén ding weet ik zeker.....God ( het universum, het Al, de Bron, Godin,Goddelijke energie) is liefde en licht, dringt zich niet op aan een ander en wil NIET dat je in zijn/haar naam een ander iets aandoet. Wees zelf liefde en licht, wees zelf God. 

Hoe je God ook ervaart,
als je in God gelooft
geloof dan vanuit je hart,
vanuit jouw eigen gevoel
Vanuit jouw eigen ZIJN
In LIEFDE en LICHT 

Ikzelf noem mezelf een vrije geest, een Free Spirit; niet gebonden aan een religie of overtuiging.
Ik ben wel geïnteresseerd in het Boeddhisme ( is geen godsdienst)  en de (keltische) natuurreligie en mystiek.
Ik geloof in vrede en liefde vanuit het hart, mijn ervaringen en mijn intuïtie.

Lees ook mijn stukjes  op mijn weblog Hartegroet, ook erg interessant.
In het menu staat  religie/geloof.

Ps: Mensen die denken of nodig vinden me te bekeren kunnen beter rechtsomkeert maken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.