Spirituele leraar

Gepubliceerd op 3 september 2019 om 20:21Niemand heeft een spirituele leraar of Goeroe nodig.

Een spirituele leraar beïnvloed jouw eigen gedachten en gevoel en stuurt je een bepaalde richting op.Wie zegt dat die richting ook jouw richting is?
Je leert het meeste van jezelf en daarbij blijf je beter bij jezelf.

Soms lees ik op internet dat mensen zichzelf een spirituele leraar noemen. Ik las laatst ergens dat iemand tegen een vrouw zei: "Wat heb ik je toch goed opgeleid". Het EGO droop er vanaf want het kwam bij mij over dat deze man zich wel heel goed en belangrijk voelde. Hij reageerde op een tekst van de vrouw waarin ze schreef over wat zijzelf ervaarde. Of zou die man haar die ervaring misschien aangepraat hebben? Ik ging meteen een beetje aan haar woorden twijfelen.

Ikzelf vind het fijn en interessant om veel te lezen en te bekijken over spiritualiteit. Ik heb het paranormale en spirituele al van jongs af aan boeiend gevonden. Ik noem mezelf niet paranormaal begaafd al heeft een bekende paragnost op een beurs mij wel ooit gezegd dat ik dat ben.
Ik heb vaak dat ik dingen aanvoel. Ik voel geen pijn van anderen maar mijn gevoel vertelt me soms wel als er iets is. Ook weet ik soms gewoon uit het niets dingen. Waar iets ligt, wat iemand letterlijk gaat zeggen en soms voel ik het als iemand liegt. Maar ook dan is het meer het gevoel dat me dat vertelt. Als ik er dan toch een stempeltje op moet plakken hoort er "heldervoelend/wetend" op te staan. Maar ik kies gewoon voor: "Intuïtief.

Ik denk trouwens dat ieder mens intuïtief is maar dat niet bij iedereen het knopje even ver open gedraaid is. Je kunt het ontwikkelen door veel te lezen, meditatie, cursussen voor intuïtieve ontwikkeling, Reiki, Kaartleggen ed. Ook ik heb dat gedaan. Reiki 1 en & 2 volgens de methode Usui Shiki Ryoho en ben Kundalini Reikimaster. 
Verder leg ik graag Tarot en inzichtkaarten en gebruik daar mijn gevoel bij. Ik heb een paar jaar geleden nog een Tarot cursus gevolgd heb bij ParaVisie. waar je toen nog cursussen kon volgen.

Maar
Het meeste leer ik uit het dagelijks leven, hoe ik omga met de dingen waar ik tegenaan loop en met de mensen om me heen. Daarom heb ik ook de dikbedrukte tekst bovenaan dit bericht geschreven.
Ik lees veel boeken en haal ook soms iets uit het Boeddhisme maar niemand kan mij leren wat ik zelf innerlijk voel en daardoor leer. Het is niet zomaar dat ik spiritueel gegroeid ben na een moeilijke periode van ziekte , onzekerheid en angst. Wat ik nodig had om daarmee te kunnen dealen in dit leven kwam op mijn pad en dat is "toevallig" ( toeval bestaat niet) al met veel dingen zo gebeurd.
Op de meeste vragen die je hebt zitten de antwoorden in jezelf verscholen. Zoek af en toe eens de stilte op in jezelf, luister naar je gevoel en blijf bij jezelf.
Natuurlijk kan iemand jou inspireren maar laat nooit zijn/haar woorden in jouw mond leggen. Dat geldt ook voor je gevoel Blijf bij je eigen gevoel , laat je niks opdringen of voorkauwen. Blijf bij jezelf.

Jij bent je eigen Goeroe, je eigen leraar.
Alle wijsheid zit in jou verscholen.


©Maria

Reactie plaatsen

Reacties

Irene
5 jaar geleden

Ik snap je blog Maria. Alleen zie ik dit toch anders. Natuurlijk leer je heel veel van jezelf. Maar je bent ook ooit naar de aarde gekomen. De aarde is de plek bij uitstek om van elkaar te leren. En wij mensen zijn altijd leraar en leerling. En die rolverdeling wisselt steeds. Zo kan ik zelfs in een gesprek met iemand wat een uur duurt steeds wisselen van leerling en leraar etc. Leraar zijn heeft niets met ego te maken, zolang je kunt reflecteren maar ook in staat bent om leerling te zijn. Niemand heeft het altijd bij het rechte eind. Dat is menselijk. Als ik iets deel of vertel, of iemand help dan doe ik dat altijd op mijn inzicht en ervaring. Ik praat geen anderen na, maar vertrouw op mijn kunnen.

Maria
5 jaar geleden

Natuurlijk leren we van elkaar maar ikzelf heb slechte ervaringen met iemand die zichzelf een leraar noemde en had dat niet nodig. We waren het vaak oneens over bv. het gebruik van medicijnen, inenten, artsen. Als je anderen je mening daarover opdringt en hen het gevoel geeft dat ze verkeerd bezig zijn omdat ze door een ernstige ziekte wél medicijnen slikken dan ben je geen leraar. Je weet vast wel over wie ik het heb.
Ik ben blij dat ik dat soort mensen niet nodig heb en blijf liever bij mijn eigen gevoel en mezelf.
Ik ben wél mijn eigen leraar, Irene.

Galerie Noes
4 jaar geleden

Je hebt boeken wijsheid en je hebt wijsheid en dat laatste komt van binnenuit en blijft je bezit 🙏🏻

Maria
4 jaar geleden

Heel mooi gezegd.