By Myself Yoga

Gepubliceerd op 7 januari 2021 om 10:39


Wat voorafging
Lees wat ik al eerder schreef over mijn yoga ervaringen in dit blog op Hartegroet 
 KLIK

In 2020 was ik vanwege de Coronatijd weken lang niet naar yoga geweest maar had ik thuis wel regelmatig yoga gedaan. Ik kreeg van Yoga online een gratis account voor 14 dagen met iedere dag een mailtje en een gratis yogales. Tuurlijk kon ik die niet allemaal doen met mijn beperking maar de stoelyogales heb ik gedaan en verder wat andere oefeningen. Onze eigen lerares stuurde ook nog via Youtube een les op maar die deed ik in twee keer want hij was te lang voor mij.  Het gekke was dat ik nu ik het thuis deed in deze Coronatijd ik minder last had van mijn arm, nek en rug. Normaal had ik daar dagen last van na de les. Dat bewees mij dat ik het beter thuis op een rustiger tempo kan doen want dat ga ik niet over mijn  grens. Waar heb ik dat al vaker meegemaakt. Juist bij mijn vorige yogaklas.


Omdat ik het sowieso niet meer zo leuk vond omdat onze groep steeds uit 15 tot 19 mensen bestond en we binnen weinig ruimte  hadden dacht ik er al over om te stoppen. Ik miste de laatste tijd ook dat stukje persoonlijke aandacht dat we in het begin wel kregen met een groep van hooguit 6 personen. Ik wil yoga in alle rust uit kunnen voeren en niet steeds tegen mijn buurvrouw aanbotsen als ik mijn arm zijwaarts doe. 

Toen ik op een gegeven moment tijdens de versoepeling in de zomer een appje kreeg met de melding dat ze weer wilde beginnen met buiten les geven heb ik even nagedacht. Ik had goede ervaringen met yoga thuis tijdens deze Coronatijd en daarom heb ik in 2020 definitief de knoop doorgehakt en besloten om het voortaan op deze manier zelf voort te zetten. Dankjewel Youtube en Yoga tv. 
Mijn manier van yoga heeft van mij deze naam gekregen: "By myself Yoga"

In 2021 ben ik ernstig gewond geraakt door een val, lees daar HIER over. Na een lange revalidatie ben ik heel voorzichtig weer mijn yogamanier gaan oppakken. Ook doe ik een beetje Tai Chi. Het ziet er misschien niet uit want ik kan het niet zoals het op de filmpjes gedaan wordt maar ik vind het fijn. Dat kan ik dan weer "By myself Tai Chi" noemen. 😊 

By Myself Yoga is mijn eigen yogastroming die ik ontworpen heb puur voor mezelf, luisterend naar mijn eigen lichaam, kunnen en grenzen. Deze vorm van yoga bestaat uit asana's (houdingen) uit diverse stromingen oa. Hathayoga en Stoelyoga afgerond met een meditatie.

Namasté 🙏

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.