Mijn Reiki ervaringen bij de cursussen die ik volgde.

Gepubliceerd op 17 januari 2021 om 12:08


Ik beoefen sinds april 2004 Reiki. Ik heb de eerste en de tweede graad volgens de stroming Usui Shiki Ryoho: "The Usui system of natural healing." De Japanner Mikao Usui is de grondlegger van wat het "Reikisysteem" genoemd wordt. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling (met als eindmogelijkheid het bereiken van de spirituele verlichting). Tegenwoordig wordt het in het Westen vooral gezien als een behandelmethode.
In 1973 is Reiki via Hawaii naar het westen gekomen en deze stroming heet Usui shiki ryoho.
Ondertussen zijn er vele stromingen gekomen.

Door al die stromingen zie je soms door de bomen het bos niet meer.
Om een paar stromingen te noemen: Usui Reiki Ryoho, Usui Shiki Ryoho,Tera Mai™, Seichem, Karuna Reiki, Magnified Healing, Dolfijn Reiki, Kundalini Reiki, Angellinks,Shamballa, Diane Stein methode.
Iedere master vindt natuurlijk zijn/haar stroming de beste.
Ik raak zelf niet zo onder de indruk van namen als turbo-reiki, mutidimensional reiki of reikiplus.
Ik heb het lang gehouden bij mijn: "Usui Shiki Ryoho" want dat werkte prima.
Maar..... Ondertussen ben ik me ook gaan verdiepen in Kundalini Reiki.
Ik mag me sinds 16 januari 2014  Kundalini Reiki Master noemen. 

Ik zal op deze bladzijde echter schrijven over mijn Reiki  cursussen 

Mijn Reiki-1 cursus 
Ik heb in april 2004 mijn Reiki 1 cursus gedaan bij een Reikimaster in mijn woonplaats.
Ik kende haar al want ik had al een paar keer gemaild en gebeld. Ik mocht eerst een avond bij haar komen om kennis te maken. Ik kreeg toen ook een Reiki behandeling van haar. Ook gaf ze me tips om goed te aarden. Eindelijk was het zover. Ik had er weken naar toegeleefd en veel voorbereidingen gedaan zoals aardingsoefeningen. Op zaterdag ging ik met een beetje een gespannen gevoel naar de praktijk van mijn Reikimaster. Ze had me de avond ervoor nog gebeld en verteld dat er nog iemand zou komen. Er was nog een vrouw aanwezig, een paar jaar jonger dan ik. We hebben ons aan elkaar voorgesteld en al heel snel was het net alsof we elkaar al langer kenden, Het voelde zo vertrouwd.
Allereerst werd bij ons met een biotensor gekeken of onze chakra's in balans waren. We kregen veel uitleg over Reiki en we werden één voor één in de inwijdingskamer ingewijd. We hebben mantra's gezongen, gezamelijk gemediteerd en heerlijk geluncht samen. 's Middags volgde de tweede inwijding waarna we een stoelbehandeling hebben gedaan. De dag vloog om. We moesten veel water en thee drinken.
Zondag werden we voor de derde keer ingewijd en hebben we een chakra-behandeling gedaan. We zongen weer een mantra en na de lunch volgde de laatste inwijding. Na de 4de keer voelde ik me heel goed en blij. Daarna hebben we bij elkaar een volledige behandeling gedaan op de behandeltafel.
Terwijl mijn medecursiste mij Reiki gaf kreeg ik van mijn Reikimaster een voetmassage. Ik lag daar: zachte muziek, Reiki en een voetmassage, ik heb me in lange tijd niet zo ontspannen gevoeld.
Daarna hebben we het weekend afgesloten. Onze Reikimaster feliciteerde ons en gaf ons een certificaat en een map met instructies mee. Na een maand kwamen we met ons drietjes weer bij elkaar om ervaringen uit te wisselen. Ik vond het zo fijn om met een klein groepje dit te doen. We waren maar met z'n tweetjes en konden zo goed bij elkaar oefenen. Al met al was het afgelopen weekend een zeer spiritueel, ontspannen, leerzaam en warm weekend geweest. Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren en hoop nog veel te mogen ervaren.

Mijn Reiki-2 cursus 
Ik dacht altijd dat ik niet verder zou gaan dan Reiki 1 maar het begon na drie jaar toch te kriebelen.
In het weekend van 5 en 6 mei 2007 was het dan zover....ik zou ingewijd worden in reiki 2.
De reikimaster was een andere dan de master van mijn eerste cursus. Mijn eerste master had het vanwege haar studie te druk en gaf me het adres van haar eigen master. Ik heb contact met haar opgenomen en ben eerst een avondje bij haar geweest om te kijken of het van beide kanten klikte en om het een en ander door te spreken. Ik kreeg bij deze Reiki master echt een positieve boost en ik wilde er voor gaan. Bij mijn eerste master ging dat ook zo en je voelt je dan niet zo vreemd als je voor de cursus komt. We waren met 5 vrouwen: één reiki 1, één reiki 2(ik dus) en een reiki 3a cursiste, mijn master en een "bijna" master die meeliep.
De eerste dag duurde van 10.00 uur tot 17.00 uur.
We hebben deze dag oa. gemediteerd; onze master gaf zelf een paar geleidemeditatie's. We hebben veel inzichtkaarten getrokken en besproken waardoor we veel over onszelf leerden, mantra's gezongen, reiki gestuurd, ieder op ons eigen niveau waarbij ik dus de reiki-symbolen met bijbehorende mantra's heb geleerd. Tussendoor werden we naar ons eigen niveau ingewijd. Verder hebben we ook briefjes geschreven met dingen waar we afstand van wilden doen; de briefjes gingen in een klankschaal.
Ik leerde op afstand reiki te sturen naar mensen, situaties in het heden en verleden.
De tweede dag begon weer om 10.00 uur en we hebben weer gemediteerd, kaarten getrokken, reiki geoefend. Deze keer leerde ik om een reiki-douche te plaatsen en een huis te zuiveren. Het was dat hele weekend stralend weer en we zaten veel in de tuin. We hebben ook nog een dans gedaan terwijl we in een cirkel stonden. Om 4 uur hebben we de briefjes waar we de vorige dag geschreven hebben wat we los wilden laten ritueel verbrand. Daarna kregen we ons certificaat en een map met informatie over mijn eigen reikigraad mee en een warme knuffel.

Mijn Kundalini- Reiki cursus 1,2,3 (master)
Sinds 16 januari 2014 mag ik me Kundalini Reikimaster noemen.
Deze cursus is geheel op afstand gedaan. Dat had zo zijn voor maar ook nadelen.


Mijn voorkeur van cursus en inwijdingen die ik heb gehad
Hoewel afstandsinwijdingen zo zijn voordelen hebben vind ik de persoonlijke inwijdingen en cursussen waardevoller dan de afstandsinwijdingen. Alle vragen moesten bij de afstandscursus via email. 

De cursussen die ik heb gevolgd in Reiki 1 en 2 volgens Usui Shiki Ryoho vonden beide keren in de praktijk van de Reikimaster plaats, in een weekend en waren zeer uitgebreid. We mediteerden, trokken kaarten, zongen mantra's, dansten, lunchten samen en en hebben elkaar diverse Reiki behandelingen gegeven op de stoel en behandeltafel. Verder hebben we veel gepraat en geleerd over Reiki, de geschiedenis en de grondlegger van Reiki: Mikao Usui. We kregen een map met informatie. Na de cursusdagen waren er nog een terugkomavond en de maandelijkse Reiki-oefenavonden waar ik een aantal keer aan heb deelgenomen.

Ik heb beide cursussen bij twee verschillende Reikimasters gedaan en bij allebei mocht ik eerst kennis komen maken om te zien of het "klikte. Ik kreeg antwoorden op mijn vragen en een korte behandeling. Dit was vrijblijvend. ook daarna kon ik met mijn vragen bij ze terecht. Daarom heeft een 'persoonlijke" cursus en inwijdingen mijn voorkeur. Maar iedereen moet doen waar hij zich goed bij voelt.


Tips
Ben je geïnteresseerd geraakt in Reiki en wil je zelf een cursus volgen dan volgen hier nog enkele tips van mij.

-Laat je goed informeren maar kies de stroming die JOU het meeste aanspreekt.
-Maak eerst kennis met je evt. master en vraag of je bij hem/haar ook na de cursus nog aan kunt kloppen met vragen.
-Wat ikzelf als erg prettig ervaar bij mijn eigen Reikimaster was dat ze iedere maand een Reiki-oefenavond hield. Ik had daar in het begin veel aan. Na een tijdje ging had ik het niet meer nodig.

Een inwijding in Reiki is voor het leven. Ook als je een tijd niet bewust actief bent met Reiki is het voldoende om weer je handen bewust neer te leggen om het fenomeen weer op te starten en zijn werk te laten doen.
Bij mens en dier straalt het levende lichaam warmte en energie uit. Deze energie is de levenskracht zelf en heeft even veel namen als er menselijke beschavingen zijn. In Japan wordt deze energie aangeduid met de term KI en daar stamt de naam Reiki vandaan (REI=Hemels, universeel, helend).
Ten eerste werkt Reiki helend op geestelijk en lichamelijk niveau.
Zoals je dus ziet heeft iedereen al de universele energie in zich. Als je je stoot wrijf je automatisch met je hand over de zere plek, dat is ook een vorm van Reiki. Net zoals een moeder die het kind over de zere plek wrijft, waardoor de pijn verminderd en het kind stopt met huilen. Als iemand jou Reiki geeft, geeft hij niet zijn eigen energie af. Die persoon speelt een doorgeefluik tussen de universele energie om ons heen en jouw lichaam. Hij zal er dus nooit vermoeid van worden.

Men zegt vaak: "Een mooier cadeau kun je jezelf niet geven." en ik ervaar dat ook zo.

©Maria

Reactie plaatsen

Reacties

H. Bos
3 jaar geleden

Lieve Marlon,

Enige jaren geleden heb ik van jou de 3 inwijdingen mbt Kundalini Reiki op afstand mogen ontvangen. Waar ik jou nog steeds heel dankbaar voor ben.
Ik voel nu dat ik behoefte heb aan een herhaling hiervan.

Als ik dichterbij had gewoond en/of eigen vervoer had gehad en ook vitaler, dan had ik allang ook jouw cursus Reiki 1 en 2 volgens Usui Shiki Ryoho gevolgd.

Lieve Marlon, is dit nog mogelijk?
I hope so.

Hartegroetjes en liefs van Hanneke

Lotus Maylea
3 jaar geleden

Beste Hanneke, ik denk dat je Marlon Brammer bedoelt.
Dit is niet haar website.
Even googelen of op Facebook zoeken dan kun je haar vinden.