Neem eens een Zen momentje

Gepubliceerd op 7 maart 2021 om 19:56

 

Ieder mens is anders ook al lijken we soms op elkaar. Ieder mens heeft eigen ervaringen, belevenissen en een eigen karakter.
Zo ben ikzelf niet iemand die van drukte houdt en begeef ik me niet graag in een (grote) groep. Ik ben volgens sommige begrippen best wel saai, een huismus en zeker geen uitgaanstype meer. Dat was toen ik jonger was wel anders maar ik heb meer behoefte aan rust al vind ik het wel fijn om af en toe met manlief een avondje of een dag weg te gaan. Ik ben dan altijd wel weer blij en tevreden als we weer thuis zijn. Ik kan me ook opperbest alleen vermaken en verveel me nooit, daarvoor heb ik teveel hobby's denk ik. 

Ik laad mijn batterij het liefste op tussen de bomen in het bos; een korte wandeling met z'n tweetjes want grote stukken lopen zit er niet meer in helaas. In het bos voel ik me in mijn element, één met de natuur en krijg ik weer energie. Verder ontspan ik me graag door middel van meditatie, tekenen, schilderen, al dan niet met een muziekje op de achtergrond aan. Ook gewoon even wat lezen op mijn lievelingsplekje, achter in ons tuintje geeft me ontspanning. Ik ben een "mooiweermens".

Ik heb echter ook vaak behoefte aan een moment voor mezelf waarin ik de stilte opzoek. Gewoon even geen geluid om me heen, al is het nooit echt stil in en om ons heen. Door in mezelf te keren en de stilte, de rust te vinden laad ik mezelf weer op. Soms komen er antwoorden en inzichten naar boven. Antwoorden op vragen of situaties waar ik op dat moment mee worstel. 

Even geen prikkels, geen nieuws, tv, radio of internet aan doet een mens goed. 
Alleen zijn met mezelf, aanwezig zijn in het moment, in het NU met mijn intuïtie, mijn gevoel dat me meer verteld dan welk medium dan ook.

Neem daarom regelmatig een moment van stilte. Een ZEN momentje.
Je hoeft er niets voor te doen, alleen maar te ZIJN.


Zen momentje

Als een grassprietje in de wind
meewuivend met de stilte.
Er is niets dat hoeft en niets dat moet
er is geen koude , er is geen kilte 

Het een zijn met mezelf
genietend van de stilte
genietend van mijn binnenste
genietend van mijn hele zijn.

©Maria

~*~

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.