Meditatie

Gepubliceerd op 9 mei 2021 om 19:38

Meditatie

Ik heb me teruggetrokken voor een meditatie. Ik zoek graag af en toe de stilte op in mezelf. Door dat te doen komt mijn lichaam en geest tot rust, krijg ik inzichten of boodschappen binnen. Bovendien heb ik het nodig omdat het in mijn hoofd nogal eens vol kan lopen met allerlei gedachtes.

Op mijn hobbykamertje heb ik een hoekje gecreëerd waar ik mediteer en Reiki afstandsbehandelingen stuur.
Ik steek daar voordat ik begin wat (geur)kaarsjes aan en zet een rustige spirituele cd. op bv. van Peder Helland, Merlin's Magic, Aeoliah, Terry Oldfield of Roland Santé. 
Ik vind het fijn om van tevoren een kaart voor mezelf te trekken uit een van mijn inzichtkaarten decks. Vervolgens vraag ik in gedachten de engelen erbij om me te beschermen en te begeleiden tijdens mijn meditatie. 


Ik ga op mijn bankje zitten met mijn ogen gesloten en adem eerst een paar keer diep in en uit. Daarna ga ik met mijn aandacht naar mijn ademhaling en breng die naar beneden, naar mijn onderbuik. Ik adem langzaam in en uit. In het begin komen er gedachten in mijn hoofd op en als ik me daar bewust van word besteed ik er geen aandacht aan maar ik laat ze weer gaan.
Mijn meditatie duurt soms kort, soms lang. Ik stop ermee als ik voel dat het "genoeg is". Daarna dank ik de engelen en, open mijn ogen en rek ik mijn spieren lekker uit.
Mediteren is goed om regelmatig te doen, er zijn geen regels voor, doe wat jij prettig vindt. Je hoeft er niet persé voor in een bepaalde houding te zitten zolang je jezelf kunt ontspannen is iedere houding goed.
Wist je dat.....
Je ook dmv. tekenen, schilderen, naar ontspanningsmuziek luisteren of door een wandeling( liefst in het bos) ook al kunt mediteren? Laat je gedachten komen en weer los. Richt je aandacht op je ademhaling.


Muziektip: Roland Santé

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.