Spiritualiteit en complotdenken

Gepubliceerd op 27 mei 2021 om 10:09

Wekenlang heb ik getwijfeld of ik dit blog zou schrijven. Na diverse ergernissen, discussies en gevoel van verbazing en onbegrip naar mij toe heb ik het een en ander verzameld en ga ik het erop wagen.

We leven in een rare tijd. Sinds ongeveer maart 2020 wordt de hele wereld in de greep gehouden van een pandemie: Covid-19 oftewel Corona. Een virus dat dodelijk kan zijn voor ouderen en zwakkere mensen maar ook jonge en gezonde mensen kunnen er goed ziek van zijn of zelfs overlijden al komt dit minder vaak voor. Ikzelf woon in Noord-Oost Brabant wat in het begin het epicentrum van het virus was. Veel mensen uit mijn gemeente zijn overleden aan dit virus. Niet in mijn familie maar ik ken wel diverse mensen die ziek zijn geworden.
Om besmetting zo klein mogelijk te houden zijn er over de hele wereld lockdowns (geweest) , er is zelfs een avondklok ingevoerd geweest en moeten we afstand houden en in winkels en openbare gebouwen een mondkapje dragen. Dat vindt niemand leuk , ook ik niet maar ik zie wel in dat het nodig is dus hou ik me eraan. ik wil niet besmet worden en ook anderen niet besmetten dus ik neem mijn verantwoordelijkheid.

Helaas zijn er diverse mensen, vaak ook uit het spirituele circuit die dat niet doen.  Sommigen zijn Corona ontkenners en vinden de maatregelen niet nodig want: "het is maar een griep." (wat dus NIET zo is) Anderen doen het niet omdat zij gewoon tegen de staat zijn en zij zich niet van hun vrijheid willen laten beroven. Ik heb ze wel eens in tv. programma's gezien en op Social Media. Ze willen niks met de staat te maken hebben, noemen zichzelf soeverein maar willen wel een uitkering als ze zonder werk zitten. Sla die dan ook af als je die krijgt van iets dat je zo ontzettend haat.

Sommige spirituele mensen denken ook dat als je gezond leeft het lichaam niet ziek kan worden. En krijgen ze tóch Corona dan heelt het lichaam zichzelf wel door het zelfherstellend vermogen. Dat gebeurt ook bij bv. een verkoudheid maar soms heb je de reguliere artsen nodig en een behandeling bij ernstige ziektes.
Ik ben zelf reikimaster maar sta met beide benen op de grond en ben ook realistisch. Ik weet uit eigen ervaring dat Reiki veel moois kan bieden maar dat het geen tovermiddel is. Als dat kon dan zou ik mijn NAH ( niet aangeboren hersenletsel),overgehouden na een beroerte in het kraambed, wel met Reiki genezen. Helaas kunnen afgestorven hersencellen niet meer genezen.
Ook al ben je spiritueel dan nog is het goed om je verstand te gebruiken. Wat alternatieve geneeswijzen betreft zie ik het graag hand in hand gaan met de reguliere geneeskunst maar NOOIT voor in de plaats komen. De wetenschap is er niet voor niets.
Ikzelf ben al sinds ik geboren ben ingeënt tegen diverse ziektes die vroeger voorkwamen maar dankzij die vaccins zo goed als uitgeroeid zijn. Denk aan mazelen, difterie, kinkhoest, polio, rode hond en ook onze kinderen en  ook onze kleinzoon krijgt ze.

Het Coronavaccin 
Nu zijn er dus enkele vaccins gemaakt tegen Corona. Ze hebben wat bijwerkingen maar het hoeft niet en meestal zijn die niet ernstig alleen het Astrazenica vaccin is voor vrouwen onder de 60 gevaarlijker want er kunnen tromboses optreden. Daar zit niemand op te wachten en ik al helemaal niet. Gelukkig kreeg ik Pfizer. De bijwerkingen waren nihil: De dag ena wat moe en twee dagen een zere arm, meer niet. Half juni krijg ik mijn tweede prik. Mijn man heeft Astrazenica gehad maar had nergens last van.

Diverse complotdenkers verzamelen en delen via Social Media de grootse onzin over de vaccins en Corona.
Hun bronnen zijn sites als  Niburu, I want to know, HalloBewustNederland, Ninefornews, Viruswaarheid en meer van dat soort sites. 

De mensen van sommige sites plaatsen zichzelf op een voetstuk want zij zijn "spiritueel bewust."
Ze zijn niet bang voor het virus, wel voor de maatregelen. Zij laten ziekzijn niet toe.  Alsof het je eigen schuld is als je ziek wordt. Loop toch naar de pomp, denk ik dan. Dacht je dat ik toen ik in het kraambed een herseninfarct en longembolie kreeg dat wel toe wilde laten? Ik kan hier echt kwaad om worden.... De arrogantie van dat soort "spiritueel bewust volk."
Vandaar dat ik dit blog schreef.Een kleine bloemlezing van allerlei onzin wat ik zoal op het net tegenkom.
( Dit zijn dus NIET mijn woorden/meningen.)

 

-Corona wordt verspreid door 5G om mensen in bedwang te houden en hun vrijheid af te nemen.

-Corona is een gedragsexperiment.

 

-De grote wereldleiders en koningshuizen doen aan satanische kindermisbruik en drinken babybloed om jong te blijven. 

 

-De aarde is plat.

 

-De elite is een corrupte wereldmacht. Door de regeringsleiders kunnen nog veel mensen komen te overlijden.

 

- Het coronavaccin is gemaakt door Bill Gates en bevat een chip wat mensen in de gaten houdt.

 

-Het Coronavaccin is om mensen te manipuleren, mensen te volgen en te sturen. Het vaccin is een gentherapie dat het DNA verandert.

 

-Het vaccin houdt mensen slapend, zij hebben geen eigen wil meer, hun intuïtie zal niet meer werken want het derde oogchakra en kruinchakra zal dicht gaan zitten. 

 

-Nederland is een dictatuur nu er is totaal geen vrijheid en er wordt nu massamoord gepleegd.

 

-De grootste natuurramp moet nog komen, nazomer 2021 stofwolk van Bill Gates zal de ozonlaag stuk maken verderf als gevolg.

-De "nieuwe wereld orde" zal zorgen voor een nieuwe wereld religie. Feit is dat  78% van de gelovigen zich niet laat inenten dus krijgt de "nieuwe wereld orde" de kans om dit alles te plannen. In Amerika staan al miljoenen kisten klaar in *Fema kampen om de lijken te bergen. 
ik heb even opgezocht wat Fema is.....

---------------------------------

*Fema; "Het Federal Emergency Management Agency (FEMA, Nederlands: 'federaalbureau voor rampenbestrijding') is een agentschap van het United States Department of Homeland Security (DHS) binnen het "Emergency Preparedness and Response Directorate".
De doelstelling van FEMA is het coördineren van de hulpverlening na een ramp die plaatsgevonden heeft binnen de VS en waarvoor de lokale autoriteiten niet over de benodigde capaciteiten beschikken.
De gouverneur van de getroffen staat moet in een voorkomend geval de noodtoestand uitroepen en formeel aan de president verzoeken om assistentie van de federale regering.
Een van de belangrijkste taken van FEMA ter plaatse is logistieke ondersteuning. Daarvoor beschikt FEMA onder meer over mobiele 'basiskampen' die snel op te zetten zijn om hulpverleners ter plaatse onderdak en ondersteuning te bieden. Ook is FEMA verantwoordelijk voor het verdelen van door de regering beschikbaar gestelde fondsen voor hulp en herstel voor zowel burgers als bedrijven. FEMA laat op haar kosten ook lokaal personeel trainen in de VS en haar territorium.
(bron wikipedia)

---------------------------------

Begrijp me niet verkeerd, van mij mag iedereen vinden en geloven wat hij/zij zelf wil maar dring je mening niet op aan een ander. Praat niet alles wat je leest na en geloof niet alles wat je hoort of leest maar vraag het aan de echte experts. Dat zijn de mensen die jarenlang gestudeerd hebben, niet de zelfbenoemde therapeuten, BN-ers of omgeturnde dansleraar zoals Willem Engel.

Noem mensen die risico lopen erg ziek te worden of te overlijden aan Corona vanwege hun gezondheidsverleden en die er wel voor kiezen een vaccin te nemen niet dom of een slaper. Ik heb dat al een paar keer naar mijn hoofd geslingerd gekregen door zulke types.
Niet ieder spiritueel mens is een antivaxxer of complotdenker..... IK IN IEDER GEVAL NIET.
En mijn intuïtie werkt na mijn vaccin ook nog prima.
Denk ook eens aan al die mensen in de zorg die zich hebben laten vaccineren zodat zij veilig kunnen werken. Heb respect voor die helden.
ik maak me zorgen want de groep die zichzelf "wakker" noemt is groot, blind en doof voor het échte nieuws en gevaar. Vaak gedragen ze zich agressief, willen mensen in hun omgeving overtuigen zich niet te laten vaccineren. Ik vind deze groep gevaarlijk. Er lijken twee kampen te ontstaan. De zogeheten "wakkeren" en de "slapenden". 


Nawoord
Ik heb geen zin in discussies of "preken" van mensen die mij de les willen lezen nav. dit blog dus als je reageert doe dat dan respectvol , met wederzijds begrip en empathie.

Namasté
©Maria 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.