Neurographic-Art in aquarel.


Wat is Neurographic Art. 
Neurographic Art; ook wel genoemd:  Neurografie; neurografika, neurografische kunst,  is een manier om vast te leggen hoe het innerlijke wezen reageert op de buitenwereld. Neurographic art is een manier om de angst en chaos die in je onderbewuste huist om te zetten in iets rustigs en vredigs. Deze kunstvorm werd  gecreëerd in juni 2014 door de Russische psycholoog Pavel Piskarev. 

Je kunt jezelf losmaken van steeds terugkerende gedachtes waar je in gevangen lijkt te zitten. Neurographic art is een manier om succesvoller met stress om te gaan, interne conflicten op te lossen, meer inzicht te krijgen in de realiteit en het versterken van de harmonie met jezelf en je omgeving. Het geeft je de mogelijk om diep in je ziel te kijken waardoor je het juiste pad kunt kiezen. 

Hoe ikzelf denk dat het werkt en hoe ik het toepas.
Je neemt een intentie waar je mee worstelt in gedachten zoals angst, pijn, of een negatieve gebeurtenis. Daarna zet je met stift een soort van chaos op papier door lijnen te trekken. Denk niet na maar teken de lijnen op gevoel. Vervolgens buig je iedere scherpe hoek af door er ronde hoeken van te maken zodat het een zachter geheel wordt. Tenslotte kun je  alle vlakken die je wilt inkleuren. Je kunt daarvoor kleurpotloden, stiften, krijt, verf, waterverf gebruiken. Zo heb je van een chaos een vredig geheel gemaakt. Het schijnt zo ook in je hoofd, je hersenen te werken.
Ik vind het gewoon heerlijk en ontspannend om te doen. Intuïtief, meditatief.

(Klik op de kleine afbeeldingen voor het grote formaat.)