Wie was Mme. Lenormand?


Marie-Anne Adélaïde Lenormand, Alençon, 27 mei 1772 - Parijs, 23 juni 1843, beter bekend als Mlle Lenormand, was een beroemd Frans helderziende en kaartlegster, die onder meer het huwelijk, de kroning, maar ook de val van Napoleon Bonaparte voorspelde. Haar begrafenis werd gevolgd door een lange stoet bewonderaars. Ze ligt begraven op het Père-Lachaisekerkhof (3de afdeling).

Lenormandkaarten 
Haar werk is vooral vereeuwigd door de waarzegkaarten die haar naam dragen. Deze werden echter na haar dood, al dan niet naar haar instructies, gemaakt. Hierin bestaan twee systemen:
-Het grote Lenormandspel
-Het kleine Lenormandspel

Van dit laatste werden in de loop van de jaren meer dan 100 verschillende versies op de markt gebracht.
(bron: wikipedia)


Na de val van Napoleon werkte Madame Lenormand een tijd in België, omdat kaartleggen en waarzeggen in Frankrijk was verboden. Zodra het opnieuw werd toegestaan, zette zij haar praktijk voort in Parijs. Zij overleed op 72-jarige leeftijd (25 juni 1843). Madame Lenormand gebruikte meerdere kaartsoorten, waaronder tarotkaarten. Ze was bekend met astrologie en kabbala. Ze gebruikte niet echt één vaste methode. De kans dat Madame Lenormand de Lenormandkaarten zoals wij die kennen gebruikte is klein. Deze kaarten werden namelijk pas enkele jaren na haar dood uitgebracht.

Verschil met Tarot 
Lenormandkaarten hebben enkel een rechtopstaande betekenis. Hiermee verschillen ze van Tarotkaarten.
In tegenstelling tot Tarot is de betekenis van de Lenormandkaarten niet gebaseerd op de afbeeldingen van de kaarten. De kleuren, vormen, figuren, personages, of dat de kaart vrolijk oogt heeft niets te maken met de betekenis van de Lenormandkaart. Wat vooral belangrijk is bij Lenormand kaartleggingen is de positie en de combinatie van de Lenormandkaarten in de kaartlegging.


Nieuwe Lenormandkaarten
De klassieke kaarten van Mme Lenormand worden, net zoals de tarot, letterlijk al eeuwen gebruikt. Maar waar in de tarot doorlopend nieuwe tarotdecks worden ontworpen, is dat bij het Lenormand-deck niet het geval.


De Amerikaanse kunstenaar Ciro Marchetti heeft daar verandering in gebracht. Hij heeft een prachtig eigentijds Lenormand-deck ontwikkeld, dat heel dicht bij de oorspronkelijke betekenis van de kaarten blijft.
Hier onder zie je de kaart: "De zon" uit het oudere deck en aan de rechterkant uit het nieuwe deck dat er een stuk mooier uitziet en mij meer aanspreekt.

 

 

 

Oude zon

Nieuwe zon.


Wil jij aan het eind van de week een gratis kaartlegging ontvangen in je mailbox kijk dan HIER

 


Belangrijk advies van Maria
Vergeet niet dat de kaarten niet de toekomst voorspellen ook al beweren sommigen van wel. De kaarten geven je misschien wel nét dat stukje inzicht dat je in een bepaalde situatie nodig kunt hebben om tot een beslissing te komen maar JIJ beslist of je er iets mee wilt doen. De kaarten halen de antwoorden naar boven die in jezelf verborgen zitten zodat je de oplossing aangereikt krijgt voor iets waar jij mee zit. De kaarten geven je inzicht in bepaalde situaties maar JIJ bent degene die de beslissingen neemt. Iedere beslissing die je maakt heeft invloed op de toekomst. Neem je beslissingen ALTIJD vanuit je gevoel niet vanuit de uitkomst van een kaartlegging.
Pin jezelf niet teveel vast aan de letterlijke betekenis van de kaarten en ga er NIET naar leven.
Haal datgene uit een reading wat voor jou van toepassing is en laat de rest los.


(Lotus Maylea is niet verantwoordelijk voor de manier hoe jij met de kaartlegging omgaat.)