Wat is een Zentangle

Zentangle is het maken van beelden door herhalende patronen. Zentangle is een kunstvorm, en tegelijkertijd een meditatieve vorm van tekenen, ontwikkeld door calligrafe Maria Thomas en meditatie-monnik Rick Roberts in de Verenigde Staten.
Op zekere dag liep Rick de werkruimte van Maria binnen en zag hoe zij prachtige letters aan het versieren was. Ze leken op de mooie initialen in ‘The Book of Kells’, het beroemde manuscript dat rond het jaar 800 door Keltische monniken geschreven werd en beschouwd wordt als een hoogtepunt van de Westerse calligrafie.
Rick en Maria beheren nu de website www.zentangle.com waar ze informatie over het onderwerp geven, hun werk tonen

Met Zentangle-tekenen teken je patroontjes. Ikzelf teken ze soms ook in de mandala's. Zo'n mandala wordt dan ook wel eens een Zendala genoemd. 
Je kunt ze tekenen in zwart/wit. Met zwarte fineliners op wit papier of witte gelpennen of verfpennen op zwart papier maar je kunt ze ook inkleuren. Net wat jij leuk vindt , volg je gevoel.

De officiële zentangle wordt getekend op een zogeheten "tile"; een kaartje van 9/9 cm. maar ik teken ook grotere tekeningen.

Ik heb geen vaste regels, Alles mag en kan zolang je er plezier in hebt. 

(Klik op de afbeelding voor een groter formaat)