Tarot. 
Tarotkaarten zijn orakelkaarten. Je kunt ze raadplegen als je ergens inzicht in wil krijgen. Er bestaan heel veel soorten orakelkaarten: ik noem er een paar: Engelenkaarten, Dolfijnenkaarten, Godinnenkaarten, Moeder Aardekaarten, Chakrakaarten, Boeddhakaarten, Elfenkaarten, Mandalakaarten, Inzichtkaarten, en diverse Tarotdecks van oa. Rider Waite, Crowley,Lord of the Ringstarot, Osho Zen-tarot en zo zijn er vast nog een paar. Ikzelf gebruik het bekendste deck van Rider Waite maar ik gebruik voor mezelf ook Boeddhakaarten en de kaarten die je kunt vinden bij Kaartleggingen.


Wat is de Tarot 
De Tarot is een oud kaartspel en bestaat uit 78 kaarten met afbeeldingen die betrekking hebben op het dagelijkse "spirituele" leven. Het spel is verdeeld in de grote Arcana en de kleine Arcana. Het lezen van de kaarten wordt gebruikt om antwoord te krijgen op vragen op allerlei gebied waardoor je meer inzicht krijgt in jezelf en de wereld om je heen. Het eerste Tarotspel is van de eerste helft van de vijftiende eeuw en was nog zonder afbeeldingen. Later zijn er tekeningen bijgemaakt. De Grote Arcana bestaat uit 22 kaarten die ook wel troefkaarten genoemd worden. De Dwaas is de eerste kaart en heeft nummer 0 en De Wereld is kaart nummer 21.
De Kleine Arcana is verdeeld in 16 hofkaarten : Koning, Koningin, Ridder en Page (ook wel schildknaap genoemd) en 40 getalskaarten lopend van aas tot en met de 10. De verdere onderverdeling van de kleine Arcana is Zwaarden, Bekers(ook wel Bokalen genoemd), Pentakels (ook wel Pentagrammen genoemd) en Staven. Deze soorten zijn te vergelijken met de verdeling bij een modern kaartspel (schoppen, ruiten, harten en klaveren).
Vaak wordt Tarot gezien als hekserij , magie en duivelse toekomstvoorspelling, maar het gaat om de interpretatie die je zelf aan een kaart geeft. Dit kan heel persoonlijk zijn en wat bijvoorbeeld een kaart in mijn ogen voor mij betekent kan voor een ander heel iets anders betekenen.

Grote Arcana

*0-De Dwaas
*1-De Magiër
*2-De Hogepriesteres
*3-De Keizerin
*4-De Keizer
*5-De Hogepriester
*6-De Geliefden
*7-De Zegewagen
*8-Kracht
*9-De Kluizenaar
*10-Het Rad van Fortuin
*11-Gerechtigheid
*12-Gehangene
*13-De Dood
*14-Gematigdheid
*15-Duivel
*16-De Toren
*17-De Ster
*18-De Maan
*19-De Zon
*20-Oordeel
*21-Wereld

Kleine Arcana

De kaarten van de Kleine Arcana behandelen meer de gebeurtenissen waar we dagelijks mee te maken kunnen krijgen. De betekenis van iedere kaart wordt een stukje verderop beschreven.
De kleine Arcana bestaat uit 56 kaarten die allemaal voor de vier elementen staan:

1-Staven
De staven staan symbool voor het element vuur en hebben betrekking op beroepen, sociale relaties, drang, energie, actie, carrière, handel, groei, samenkomsten, belevenissen en initiatieven. De Staven bestaan uit.....

Staven Aas
Staven Twee
Staven Drie
Staven Vier
Staven Vijf
Staven Zes
Staven Zeven
Staven Acht
Staven Negen
Staven Tien
Staven Page
Staven Ridder
Staven Koningin
Staven Koning

2-Bekers (Bokalen of Kelken)
De bokalen staan symbool voor het element water en duiden op hartzaken en zijn aandoeningen, het huwelijk, de scheiding, diepe gevoelens, liefde, minnaars en geluk. De bokalen spreken over ons gevoelsleven. De bekers bestaan uit.....

Kelken Aas
Kelken Twee
Kelken Drie
Kelken Vier
Kelken Vijf
Kelken Zes
Kelken Zeven
Kelken Acht
Kelken Negen
Kelken Tien
Kelken Page
Kelken Ridder
Kelken Koningin
Kelken Koning

3-Zwaarden
De zwaarden staan symbool voor het element lucht en het zijn over het algemeen negatieve kaarten. Ze staan voor strijd, moeilijkheden, oordelen, processen, ziekten, sterfgevallen, verstand, conflicten, depressieve gedachten, concurrentie en vijanden. De zwaarden spreken over gedachten, over dat wat ons bezighoudt. De Zwaarden bestaan uit.....

Zwaarden Aas
Zwaarden Twee
Zwaarden Drie
Zwaarden Vier
Zwaarden Vijf
Zwaarden Zes
Zwaarden Zeven
Zwaarden Acht
Zwaarden Negen
Zwaarden Tien
Zwaarden Page
Zwaarden Ridder
Zwaarden Koningin
Zwaarden Koning

4-Pentagrammen (Pentakels of Munten)
De pentagrammen worden ook wel pentakels genoemd en ze staan voor aarde maar soms ook voor lucht. Ze staan dus voor materiële en geestelijke zaken, zoals geld, geldzaken, financiën, resultaten en handel, maar ook geestelijke ontwikkelingen en geestelijke rijkdom. De Pentagrammen bestaan uit.....

Pentakels Aas
Pentakels Twee
Pentakels Drie
Pentakels Vier
Pentakels Vijf
Pentakels Zes
Pentakels Zeven
Pentakels Acht
Pentakels Negen
Pentakels Tien
Pentakels Page
Pentakels Ridder
Pentakels Koningin
Pentakels Koning

De tarot is niet kwaadwillend
De tarot is niet eng of kwaadwillend, tenzij de persoon die de tarot legt daarvoor kiest. De tarot gaat voorbij aan onze projectie van goed en kwaad en weerspiegelt alleen de energie van het moment en de lezer. Door gebruik te maken van de tarot stelt u zichzelf open voor innerlijke wijsheid en verborgen kennis. Door de angst van de kerk voor alle esoterie die ook maar enigszins naar het occulte riekte, werd de tarot geassocieerd met duistere, occulte praktijken. Om die reden zijn veel mensen bang voor de kracht ervan. Maar de tarot is niet tegen geloof of overtuiging, hij is eenvoudigweg een instrument om, in de waarste zin van het woord, te onthullen wat IS.
( citaat uit "de Tarotgids")


Toekomst voorspellen?
Het is een misverstand dat de Tarotkaarten ook de toekomst kunnen voorspellen. Ik geloof nl. niet dat de toekomst vaststaat. Je hebt veel van de toekomst in eigen hand. Iedere beslissing en handeling die je maakt heeft invloed op de toekomst en kan de hele boel weer omschudden. Wél kunnen de kaarten je inzicht geven in een bepaalde situatie en je net dat juiste duwtje geven dat je nodig hebt op dit moment en of je er iets mee doet. Het ligt er ook helemaal aan hoe je zelf een kaart interpreteert (uitlegt/leest/opvat). Wat een kaart voor mij betekent kan voor jou weer iets heel anders betekenen. Voorbeeld: De kaart: "De dood" betekent dat je een periode afsluit en dat je iets nieuws gaat beginnen. De een zal misschien zeggen: "Ja ik wil verhuizen" terwijl de ander zegt: "Mijn huwelijk loopt niet lekker en ik wil zo niet verder". Wat een kaart betekent ligt dus helemaal aan je eigen situatie, de kaartlegger kan alleen maar aangeven wat de globale betekenis is. Jij bent degene die écht weet wat de kaart voor je kan betekenen. De Tarot bestaat uit positieve en negatieve kaarten.
De Tarotkaarten maken zichtbaar wat in jezelf zit. Je moet de techniek krijgen en die krijg je door het te 'doen'. Vergeet niet de kaarten zo positief mogelijk te interpreteren, al geven ze nog zulke negatieve boodschappen door.


Ondersteboven
Als een kaart omgekeerd ligt wordt de betekenis afgezwakt of omgedraaid. Belooft de kaart iets als hij normaal zou liggen, dan blijft dit uit of wordt hij afgezwakt als hij ondersteboven ligt. Dat kan gunstig zijn als het een erg negatieve kaart betreft. Omgedraaid wil dus zeggen dat het minder goed of minder slecht is als dat het lijkt of als je had verwacht.
Veel mensen lezen de kaarten alleen “rechtop”, ik doe dat ook het liefste vandaar dat ik alleen de kaarten beschrijf zoals ze rechtop liggen.


Zoals ik al schreef ben ik in het bezit van het Tarotdeck van "Waite". Arthur Edward Waite (ook wel Rider Waite genoemd) is de ontwerper van een van de bekendste moderne Tarotspelen. De afbeeldingen zijn geschilderd door Pamela Coleman. Ik zie het kaartlezen niet als hekserij en ik geloof ook niet letterlijk de betekenis van iedere getrokken kaart. Het gaat in een legging vaak om de combinatie. Ik laat me daarom niet van mijn stuk brengen als ik een ongunstige kaart trek. De Tarotkaarten kunnen net als andere kaarten me wel helpen om inzicht te krijgen in bepaalde dingen.
Behandel je Tarotkaarten met respect. Vergeet niet dat dit JOUW kaarten zijn en van JOU alleen. Geef het dus nooit aan anderen, hun energie kan in de kaarten gaan zitten en daarmee kunnen ze alleen nog maar gebruikt worden als je ze op de juiste manier weet te zuiveren. Leen ze dus ook Nooit uit! In de bibliotheek, boekhandels en New-age winkels kun je alles over Tarot vinden. Er zijn ook andere orakelkaarten te koop. Ikzelf leg ook graag orakelkaarten en soms Engelenkaarten, Boeddhakaarten en andere inzichtkaarten.
Ik vind het iedere keer weer bijzonder hoe goed de kaarten die ik op dat moment trek op mij van toepassing zijn.

Leggingen
Er zijn diverse manieren om je kaarten te trekken. Ik trek meestal een dagkaart of leg ik een verleden/heden/toekomstlegging. Ook leg ik vaak een ja/nee legging als ik een antwoord wil op een bepaalde vraag. Verder heb je nog diverse soorten leggingen zoals de chakra-legging, het Keltische kruis, jaarlegging, kleurlegging, droomlegging. Maar het antwoord zit meestal verborgen in jezelf. De kaarten kunnen het antwoord naar boven halen. Op deze website krijg je de mogelijkheid om een Keltisch Kruislegging aan te vragen die ik door me persoonlijk op jou af te stemmen voor je leg. 


Persoonskaart
Je hebt je eigen persoonskaart. Deze persoonskaart is een kaart uit de Grote Arcana.
Je persoonskaart is de kaart die verbonden is met je geboortedatum en die jou iets meer vertelt
over de uitdagingen die het leven voor jou in petto heeft en over de dingen waar je aan kunt werken. Mijn persoonskaart is: De Hogepriester.
Om je persoonlijkheidskaart uit te rekenen tel je alle cijfers van je geboortedatum op. Bijvoorbeeld 8-8-1964 geeft 8+8+1+9+6+4 = 36. Is de som een getal tussen de 1 en 21, dan is de kaart uit de Grote Arcana wat hetzelfde cijfer heeft, je persoonlijkheidskaart. Met de cijfersom 19 is dat dus De Zon (XIX). Is de uitkomst 22, dan geldt De Dwaas (of De Zot) als persoonlijkheidskaart. In alle andere gevallen, wanneer de cijfersom boven de 22 uitkomt zoals bij het voorbeeld hierboven, moet je de cijfers nogmaals bij elkaar optellen. Bij het voorbeeld hierboven wordt dat dan 36 = 3+6 = 9, en zou de Kluizenaar (IX) de persoonlijkheidskaart zijn.
Met mijn geboortedatum kom ik uit op 5 en de kaart nummer 5 is de Hogepriester.


Wil jij aan het eind van de week een gratis kaartlegging ontvangen in je mailbox kijk dan HIER

*Belangrijk advies van Maria*
Vergeet niet dat de kaarten niet de toekomst voorspellen ook al beweren sommigen van wel. De kaarten geven je misschien wel nét dat stukje inzicht dat je in een bepaalde situatie nodig kunt hebben om tot een beslissing te komen maar JIJ beslist of je er iets mee wilt doen. De kaarten halen de antwoorden naar boven die in jezelf verborgen zitten zodat je de oplossing aangereikt krijgt voor iets waar jij mee zit. De kaarten geven je inzicht in bepaalde situaties maar JIJ bent degene die de beslissingen neemt. Iedere beslissing die je maakt heeft invloed op de toekomst. Neem je beslissingen ALTIJD vanuit je gevoel niet vanuit de uitkomst van een kaartlegging.
Pin jezelf niet teveel vast aan de letterlijke betekenis van de kaarten en ga er NIET naar leven.
Haal datgene uit een reading wat voor jou van toepassing is en laat de rest los.

(Lotus Maylea is niet verantwoordelijk voor de manier hoe jij met de kaartlegging omgaat.)